Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäktiga VSK-skrällen mot svenska mästarna: "Det är lite overkligt"

Annons

Här är VSK Bandys mäktiga skräll. Seger 3-2 mot svenska mästarna Kareby IS – och då trodde Johan Hedfors knappt sina ögon.

- Det är lite overkligt, säger VSK-tränaren.

Malin Persson låg bakom samtliga mål mot Kareby.

VSK Bandy hade öppnat elitserien på bästa sätt med segrar mot Hammarby och Sandviken. På lördagseftermiddagen blev den starten ännu lite bättre efter den överraskande 3-2-skrällen borta mot Kareby.

Tränaren Johan Hedfors hade knappt tagit in det faktum att hans lag slagit svenska mästarna när Sporten var i kontakt med honom strax efter matchens slut på Skarpe Nord.

- Det är lite overkligt. Hjärtat har fått sig några extra törnar under matchen, säger Hedfors och skrattar.

Ärligt, trodde ni att det här var möjligt på förhand?

- Vi trodde att det skulle bli en jämn kamp. Vi vet att vi kan spela taktiskt och kände att vi hade chans att göra ett bra resultat. Kareby hade hemmaplan och mycket mer att förlora. Det låg ingen press på oss.

Hedfors utvecklar:

- Vi var supertäta i defensiven. Det är en riktig kämpamatch hela vägen. Kareby hade klart mest boll men vi gjorde en väldigt bra taktiskt insats. Vände spelet på rätt ställen och lugnade ned när det behövdes.

Ställningen var 1-1 i paus. Och sedan gjorde VSK sitt segerryck med två mål på sju minuter i början av den andra halvleken.

- Kareby fick två snabba utvisningar där, vilket vi utnyttjade och gjorde mål på deras utvisningar.

Kareby reducerade till 2-3 med drygt 20 minuter kvar – och slutet av matchen blev extremt tuff för Hedfors spelare. Sophia Adolfsson drog på sig en tiominutersutvisning med nio minuter kvar av ordinarie speltid.

- Det var jobbigt att freda sig då men vi klarade det. Det låg extra prestige i den här matchen eftersom vi har plockat hit tre av deras spelare (Sara Carlström, Charlotte Selbekk, Sophia Adolfsson). En oerhört skön seger.

Serieledare och vinst mot svenska mästarna. Hur bra är VSK Bandy den här säsongen?

- Lite tidigt att svara på det. Men det känns som att vi kan slå alla. Sedan kan vi också få stryk mot alla. Det går inte att ställa ut skridskorna. Man måste jobba tillsammans fullt ut, vilket vi gjorde nu.

- Det är jättehäftigt att sitta i förarsätet direkt. Nu vill alla slå oss.

VSK-målen: Malin Persson 2, Charlotte Selbekk.

Annons
Annons