Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter krossen i fjol – Lukkarila ser fram emot Hällåsen: "Förra året gick det väldigt lätt"

Säg Hällåsen – och många spelare ryser.
Men där många andra ser en mardrömsarena ser Vänersborg ett utmärkt tillfälle att hitta vinnarkänslan igen.
– Jag trivs att spela där, säger Mikko Lukkarila.

Annons

IFK Vänersborg har trivts alldeles förträffligt på Hällåsen de senaste åren. Senast laget förlorade i Söderhamn var sjunde december 2012.

Många vänersborgssupportrar minns dessutom förra årets möte med Broberg med glädje.

Då var Vänersborg fullkomligt överlägset och redan i paus ledde man med förkrossande 7–0, i en match som man till slut vann med 9–1. Hemmapubliken var i chock och många lämnade arenan redan i halvtid.

– Förra året gick det väldigt lätt. Men vi vet att Broberg är ett jättebra och hemmastarkt lag, så vi måste vara på topp hundraprocentigt om vi ska kunna vinna igen, säger Mikko Lukkarila.

Vad är det som gör att ni trivs så bra på Hällåsen, en arena som inte särskilt många lag tycks gilla att komma till?

– Jag vet inte vad det beror på. Jag känner Broberg väl efter att jag spelade i Bollnäs i fyra år, det var riktigt bra derbyn på Hällåsen då. Jag trivs att spela där, sen vet jag inte varför vi har vunnit matcherna. Men vad jag hör i laget är det ingen som gnäller över att spela där, som vissa andra som säger att det är en så tråkig arena. Jag gillar det.

Mikko Lukkarila jublar efter sitt 3–0-mål på Hällåsen i fjol. Då vann Vänersborg med hela 9–1.

Med den bakgrunden passar det kanske bra att det är just Broberg som står för motståndet på fredagskvällen, i ett läge där Vänersborg vill hitta tillbaka till vinnarkänslan.

Laget inledde elitserien strålande, men på de fyra senaste matcherna har det blivit tre förluster. Senast med 3–6 hemma mot Västerås.

– Vi mötte ett väldigt bra Västerås i tisdags. Vi känner att vi spelade helt okej, men Västerås var helt enkelt bättre än oss. Så formen känns bra ändå, vi känner oss inte i dålig form.

Själv har Mikko Lukkarila hamnat i en lite ny roll i Vänersborg och blivit lite mer av en doldis i jämförelse med tidigare säsonger.

Förklaringen är såklart given – värvningarna av Sergej Lomanov och Nikita Ivanov gör att störst fokus läggs på ryssarna. Men det är ingenting som Lukkarila störs av.

– Vi fick bra värvningar det här året, sen har vi dessutom Jocke (Hedqvist) där uppe. Det är en lite ny situation för mig men jag känner att det är bra med konkurrens. Man vill alltid vara på matcherna och få så mycket speltid som möjligt, men det är stor konkurrens. Jag gillar läget och kör hårt på varje träning.

Hittills har 29-årige Lukkarila svarat för fem mål på nio matcher. I fjol slutade han på 19 fullträffar i grundserien.

– Jag känner mig i bra form efter försäsongen. Det har gått helt okej, som alla anfallare vill man alltid göra mål.

Annons
Annons