Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström femmålsskytt mot Ljusdal – trots missar i massor: "Ingen walk in the park"

Edsbyn spelar final i Champions Cup.
Men laget fick faktiskt slita en del för att tvinga ner allsvenska Ljusdal på knä.
– De sprattlade emot bra tycker jag, säger femmålsskytten Mattias Hammarström.

Annons

Edsbyn vann med 7–3 efter en match där laget fick plocka fram en del extra kraft för att hålla undan för Ljusdal. Det topptippade allsvenska laget hamnade visserligen i tidig brygga med 0–4 och hade inte så mycket att kontra med mot ett ramstarkt Edsbyn.

Micha Svechnikov gjorde två av målen för Ljusdal. Men det räckte inte mot Edsbyn som gjorde vad de skulle för att nå en final på lördag.

Nyförvärven Micha Svechnikov och Marcus Wikman såg till att Edsbyn aldrig fick någon riktig ro.

– Det var ingen walk in the park, det tycker jag inte. Vi fick kriga lite hårdare idag än i tidigare matcher, i början var det ställningskrig. Men i andra så tar vi väl över, säger Mattias Hammarström.

Mattias Hammarström fick igång sitt skytte på allvar och gjorde fem av Edsbyns mål mot Ljusdal.

Men till sist så vägde klassen tyngre än en ensam stjärnspelare stöttad av entusiasm. Edsbyn tog kommandot igen efter Svechnikovs andra mål som betydde 3–6. Närmare kom aldrig Ljusdal och i stället kunde Edsbyn fastställa 7–3.

– Vi skapar mycket chanser men får inte in så många bollar som vi ska. Vi har 18 hörnor och gör ett mål och det är dåligt, säger Mattias Hammarström, som trots det alltså svarade för fem mål.

– Det blev så många, det vår jag vara nöjd med. Det är inte ofta man lyckas göra det, det var väldigt längesen. Det är skönt att det blir matcher nu så man får komma in i det.

Hur mycket bättre måste ni vara till finalen på lördag?

– Vi får räkna med lite mer tålamod, för Bollnäs... ja, nu antog jag att det blir dem. Det var kanske dumt. Oavsett lag så blir det en tuff match. Vi måste se till att vara mer effektiva. Hittills har vi inte behövt spela med så mycket tålamod, nu får vi se till att hugga när det blir läge.

Hur var det att spela i helblått?

– De (tröjorna) var snygga tycker jag...

I Ljusdal var det desto gladare miner, trots förlusten. Så här säger Marcus Wikman:

Matchfakta

Edsbyn–Ljusdal 7–3 (4–1)

Mål: 1– (10) Jonas Edling, 2–0 (16) Mattias Hammarström, 3–0 (30) Hans Andersson, hörna, 4–0 (36) Mattias Hammarström, straff, 4–1 (41) Micha Svechnikov, 4–2 (47) Johan Berglund, hörna, 5–2 (50) Mattias Hammarström, 6–2 (51) Mattias Hammarström, 6–3 (53) Micha Svechnikov, 7–3 (84) Matias Hammarström

Hörnor: 18–6.

Utvisningar: Edsbyn 1x10, Ljusdal 3x10

Domare: Mikael Hillerius.

Annons
Annons