Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix poänggörare slutar – tills vidare: "Man har bytt ut oss halvskadade gamlingar"

Han har spelat elitseriebandy för fyra klubbar under 15 års tid.
Men nu ser Erik Olovsson slutet på karriären.
– Jag lägger skridskorna på hyllan, men kanske inte för all framtid, säger 33–åringen, som var Kalix tredje bästa poängplockare förra säsongen.

Annons

Erik Olovsson slutar med bandyn.

Erik Olovsson har spelat elitseriebandy för Kalix, Broberg, Bollnäs och Villa Lidköping. Förra säsongen i Kalix var det bara Antti Ekman och Christoffer Norin i laget som gjorde fler poäng än den 33-årige mittfältaren, som gjorde tio mål och åtta assist på 26 matcher.

Kombinationen av en efterhängsen knäskada och två nystartade företag civilt gör att han nu tvingas lägga ner.

– Det blir så att jag lägger skridskorna på hyllan, det är så jag känner. Jag har startat två företag nu, företagshälsor i Norrland, och sen har jag en skada som jag har haft ett längre tag som jag ådrog mig utanför bandyn, säger Erik Olovsson.

LÄS MER: Erik Olovsson: "Det är helt otroligt"

Det är knät som spökar, en skada som förvärrades så mycket att han opererades i våras.

– Det var så illa att det var tvunget, det hände något efter jul som gjorde att det blev väldigt irriterat. De har tagit ut menisken, som tydligen varit lös fast jag har träffat flera specialister, säger Erik Olovsson, som dock lämnar vissa förbehåll.

– Jag är inte färdig med bandyn, sen om det blir spel i framtiden är en annan femma. Men har jag hälsan och tiden så är det inte omöjligt. Jag är 33 år, en del har ju spelat tills de är 48. Och man kommer ju aldrig någonsin bli miljonär i den här sporten, säger han.

LÄS MER: Kalix har fått in pengar

Du, i en sådan här text måste frågan ställas: Vad har varit karriärens höjdpunkt?

– SM-final med Villa slår ju högt. Trots att vi inte kunde vinna.

– Sen att flytta hem och hjälpa sin moderklubb. Vad jag vet så är vi det enda lag som gått upp i ett kval efter att ha slutat tvåa i allsvenskan. Vi gick upp mot Motala borta, under de sista fem minuterna i den matchen var det två andra lag som var klara, men det förändrades i slutet och vi lyckades.

Kalix har haft en stor spelaromsättning efter förra säsongen. Borta är nu starka namn som Björn Hellman, Christoffer Norin, Antti Ekman, Pekka Hiltunen och Erik Olovsson. Bland värvningarna märks ryssarna Alexander Zheltyakov och Ivan Detsura samt målvakten Abbe Bodin.

LÄS MER: Ryska talanger klara för Kalix

– Man har bytt ut oss halvskadade gamlingar mot nya förmågor, nytt och fräscht. Det känns väl som ett oskrivet kort där man slår ur underläge. Men det är en nysatsning som förening där de som har gjort ett fantastiskt arbete tidigare klivit åt sidan och nya krafter ska ta det vidare. Kalix satsar både på damer och herrar och ungdomssektionen växer så det knakar, säger Erik Olovsson.

LÄS MER: Så är draget runt ditt favoritlag

LÄS MER: Bandyundret i Kalix: "Har alltid haft start kultur"

Annons
Annons