Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tätt och smågrinigt när Edsbyn slog Gripen: "Inte sista matchen som ser ut så här"

Målfattigt, kamp och stundtals grinigt.
Då blev Jonas Edlings skytte avgörande när Edsbyn slog Gripen med 3–1.
– Jag känner av det, men det funkar absolut att spela, säger lagkaptenen, tillbaka efter lårkakan han åkte på mot Broberg.

Annons

Jonas Edling.

TV: Se höjdpunkterna från Gripen–Edsbyn här

Det var allt annat än någon gladbandy som spelades i Slättbergshallen på fredagskvällen. Gripen Trollhättan försvarade lågt och gjorde det med framgång, och var inte alls ofarligt när man väl gick till attack.

Det var också hemmalaget som tog ledningen tidigt när Johan Grahn kom loss och blev fri på högerkanten efter Viktor Nordmarks förarbete.

Sedan klev Edsbyns lagkapten Jonas Edling, som missade senaste matchen mot Sirius på grund av lårkakan mot Broberg, fram och smällde in 1–1 på lagets första hörna.

Det var också kaptenen som sköt lagets andra hörna, som lillebrorsan Joel Edling sedan petade in returen på.

– Roligt att få köra lite igen och ta en seger. Det var mycket krig och vi kämpade och slet som djur, säger Jonas Edling.

– Vi fick anfalla mot fullt lag hela tiden och kom väl inte riktigt in i det. Sedan har vi frilägen i andra halvlek och ska spika igen totalt egentligen, men bommar en del. Men det var stabilt ändå.

Är du helt återställd i kroppen?

– Jag har inte ont, men blödningen ligger kvar och sjunker ner i knät. Så jag känner av det, men det funkar absolut att spela, säger Jonas Edling.

Matchen innehöll 70 utvisningsminuter och var stundtals småstökig. Bland annat hade Gripens Johan Grahn och Edsbyns Jocke Svensk ett par heta ordväxlingar. Det blev resultatet av en match som bestod av kamp mer än något annat.

– Det är inte sista gången vi kommer spela såna här matcher, så här blir det i många bortamatcher. Gripen är ganska bra och krigar hårt hela vägen, så det är starkt att vinna, säger Jonas Edling.

– Vi såg ju när VSK var hit och tappade en pinne. Det är inte bara att åka hit, utan man måste kämpa stenhårt för att ta Gripen.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Gripen Trollhättan–Edsbyn 1–3 (1–2)

Målen: 1–0 (2) Johan Grahn, 1–1 (28) Jonas Edling, 1–2 (38) Joel Edling, 1–3 (77) Joakim Svensk.

Hörnor: 4–9.

Utvisningar: Gripen, 4x10. Edsbyn, 3x10.

Publik: 429.

Domare: Roland Fager.

Annons
Annons