Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Planen: Bandyhallen invigs Grillnatta 2017

I slutet av september presenterade bandyklubben sina övergripande hallplaner för Bollnäspartiet och Kristdemokraterna.

Läs mer: Bandyhallsfrågan har väckts till liv igen

– Jag blev positivt överraskad eftersom jag inte trodde att idén skulle kunna återupplivas igen. Skulle det här kunna få gehör hos den politiska ledningen så är jag väldigt positiv. Jag tror verkligen på idén med en bandyarena i centrum – strategiskt belägen nära stationen, skolorna och hotellen. Det skulle i så fall bli första etappen i att utveckla SJ-området, säger Anders Bergsten (KD).

Annons

Annons

Enligt både honom och Benny Engberg (BP) går den plan som presenterats ut på att en ny bandyhall på SJ-området ska vara färdig för invigning så snart som vid Grillnatta 2017. Lösningen tycks gå ut på att bandyklubben ordnar finansieringen av själva bygget via privata sponsorer och att kommunen sedan hyr hallen. Dessutom ska klubben, eller byggets finansiärer, köpa marken av kommunen.

Läs mer: Därför blev det nej till bandylånet

Benny Engberg tycks vara väldigt entusiastisk till planerna.

– Vi är tillbaka på ruta ett och det känns bra. Det var synd att man dödade debatten sist och gjorde SJ-området till en icke-fråga. Vi har även pratat med andra partier och sagt att om företagare vill satsa i Bollnäs så ska vi öppna famnen. Men samtidigt måste vi förstås vara kritiska och inte hoppa in i vad som helst, säger han.

Läs också: Benny Engberg: "De vill bygga på SJ-området"

Benny Engberg understryker att även om Bollnäspartiet är positivt inställda så återstår det ännu många frågetecken, inte minst vad gäller saker som sanering och finansiering. Enligt honom har bandyklubben gett besked om att de ska komma med en tydligare presentation senare i oktober.

Annons


Tobias Svensson

0278-275 22
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy