Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Här är mannen bakom bandyhallen – och Bollnäs stjärnförvärv

Fastighetskungen Mikael Andersson, 43, från Kilafors, är mannen bakom planerna på bandyhall på SJ-området i Bollnäs. Han har sponsrat Bollnäs Bandy i år och förra året. "Klubben var i dåligt skick då och saknade en del spelare och sponsorer", skriver han i ett mejl.

Här på SJ-området kan den nya bandyhallen byggas.

Annons

Gimmel Fastigheter AB är en av flera sponsorer till en bandyhall på SJ-området, enligt Robert Lindgren, sportchef i Bollnäs GIF Bandy.

Läs mer: Bollnäs avslöjar sponsor för bygge

Läs mer: Bandyhall invigs på Grillnatta 2017

I ett mejl till oss bekräftar Mikael Andersson, grundare av fastighetsbolaget Kvalitena och delägare i Gimmel Fastigheter AB, att den fastighetskoncernen är en av flera bolag som står bakom satsningen.

Annons

"En anledning till vårt engagemang i klubben är att jag är uppvuxen i Kilafors, jag och släkten gillar bandy och självklart vill man hjälpa bygden där man kommer i från", skriver Mikael Andersson.

Annons

Läs mer: Bandyhallsfrågan väcks till liv

Läs mer: Möte för att lugna rykten

Men det avgörande skälet till att Mikael Andersson gick in i Bollnäs Bandy var ett annat.

"Det var att Robert Lindgren från klubben ringde mig i Stockholm förra året när klubben var i dåligt skick och saknade en del spelare och sponsorer. Sådant engagemang imponerar på mig och mina kollegor. Detta då vi också har varit i samma sits i många bolag genom åren där vi också fått gå genom eld och vatten för att vinna framgång. Detta engagemang finns i Bollnäs och i hela idrottsrörelsen och det är precis det som vi eftersträvar i våra bolag. Därför är vi nu sponsorer med ett antal bolag som ingår i Kvalitenagruppen", skriver Mikael Andersson.

Läs mer: Axman: Ett spöke hemsökte arenan

Läs mer: Axman: Från Hong Kong-hägring till verklig hallvision

Mikael Andersson är inne på att Bollnäs Bandy alltså "saknade spelare" förra året när han blev kontaktad av klubben. Samtidigt lockades världsspelarna Per Hellmyrs och Daniel Berlin till Bollnäs från storklubben Dynamo Moskva förra året.

Annons

Annons

Knut Pousette, vd för Kvalitena, slår kort fast i ett sms att "vi har för avsikt att fortsätta sponsra Bollnäs Bandy".

Lennart Schuss är styrelseordförande för Gimmel Fastigheter AB och blir förvånad över bolagets engagemang i bandyhallen.

– Jag har ingen aning om vad det är frågan om över huvud taget, vi har inte lovat något eller blivit tillfrågade. Vi har bara lämnat något mindre bidrag tidigare till Bollnäs Bandy. Men vi är positiva till att hjälpa till framöver. Det är jätteviktigt för oss att stötta bygden, vi försöker anlita lokala hantverkare och entreprenörer. Vi vill vara en ansvarstagande aktör i Bollnäs", säger Lennart Schuss.

Mikael Andersson studerade till ingenjörer i Gävle och har under 25 år byggt upp flera fastighets-, entreprenad- och byggbolag. Mikael Andersson har bland annat grundat fastighetsbolaget Kvalitena. Även Lars Andersson, Mikaels far, har varit aktiv i Kvalitena och även varit vd i flera olika bolag.

Mikael Andersson är baserad i Stockholm och jobbar på heltid med fastighetsbolaget Stendörren, vars kontor finns på Strandvägen i Stockholm, berättade Knut Pousette i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt , förra året.

Mikael Anderssons engagemang betyder mycket för Bollnäs Bandy, enligt sportchef Robert Lindgren.

– Han har hållit i kontakterna mellan klubben och fastighetskoncernen. Han har en stor ägarroll där. Han är en partner som vill bidra till Bollnäs framtid. Det betyder jättemycket att det finns företag som vill investera i Bollnäs. När det inom kort blir klart med saneringen av marken i området ska vi berätta mer, säger Robert Lindgren.

Annons

Annons

Mikael Andersson anser att det skapats en vinnarmentalitet i Bollnäs nu. Klubbens nya motto är "förlora är en tråkig sport", enligt Mikael Andersson.

"Vi ser fram emot att följa laget på sin väg till SM-guld. Förlora har vi slutat med", skriver han.

Efter att Mikael Andersson och en fastighetskoncern börjat sponsra Bollnäs Bandy värvades Daniel Berlin förra året.

Efter att Mikael Andersson och en fastighetskoncern börjat sponsra Bollnäs bandy värvades Per Hellmyrs förra året.

Gimmel Fastigheter med kontor på Trädgårdsgatan i Bollnäs sponsrar Bollnäs Bandy.


Mikael Silberstein

010-709 85 13
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy