Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Selånger bandy vänder trenden – är äntligen skuldfria: "Det känns helt otroligt"

Flera idrottsföreningar kämpar i motvind med knackig ekonomi.
Nu vänder Selånger bandy på trenden och presenterar ett positivt resultat.
– Det känns helt otroligt, säger ordföranden Øyvind Eriksen.

Bild: Hanna Sjöberg

Annons

Efter flera år med stora skulder har Selånger Bandy lyckats vända trenden. Nu är föreningen skuldfri gentemot leverantörerna och kan dessutom presentera ett positivt ekonomiskt resultat och går plus med 178 000 kronor.

Föreningens nya ordförande Øyvind Eriksen säger att det är hårt arbete som ligger bakom resultatet.

– Det har varit väldigt svajigt och det finns ju en konkurs bakåt också. De senaste året har vi haft en avbetalningsplan med på över 10 000 kronor per månad och det det är mycket för en så här liten förening, säger han och fortsätter:

Annons

Annons

– Alla i föreningen har tänkt på ekonomin och vänt på varje peng. Dessutom har vi varit väldigt tydliga med allt och hållit oss till de planer och budgetar som finns.

Alla lag i föreningen har skrivit en verksamhetsplan och en budget, som de sedan har hållit sig till.

Trots det brast budgeten lite förra säsongen. Selånger bandys kvalspel fanns nämligen inte med. Något som är ändrat inför kommande säsong.

– Målet är att klättra i seriesystemet, men innan vi gör det ville vi få ordning på ekonomin och se till att den är stabil, säger Øyvind Eriksen och hyllar den före detta ordföranden Helen Eriksson.

– Hon har gjort ett fantastiskt arbete som vi kan bygga vidare på.

Under säsongen omsatte föreningen ungefär 1,3 miljoner kronor och Øyvind Eriksen säger att det är samarbete som är nyckeln till att få ekonomin att gå runt.

– Det gäller att samarbeta i föreningen och det har vi verkligen gjort och det är helt fantastiskt att det går runt nu, säger han.

Nu blickar föreningen försiktigt framåt.

– Man ska komma i håg att det inte är några fantasisummor vi går plus med, det är inte så att vi kan börja betala spelarlöner eller så. Men det känns helt otroligt att vi har vänt på det här och tagit oss upp ur träsket, säger han och fortsätter:

– Det känns skönt att kunna lägga de pengar som vi tidigare lagt på avbetalningar varje månad i föreningen i stället. Nu kan vi fokusera på roligare utmanningar i stället, som till exempel hur vi ska göra för att locka fler till bandyn, säger han.

Annons


Sara Carlzén

060–197180
sara.carlzen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan