Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Superlaget är ute – Fagerström om att få rysk skäll: "Vi får väl se nu"

Christoffer Fagerström är ny svensk i superlaget Neftyanik.
Nu får han sätta sig på ett plan till fjärran östern efter en finalmiss i World cup.
– Jag spelar offensivt i banan och ska leverera mål. Gör man inte mål på sina lägen så får man ju höra det, säger den förre Vänerborgsstjärnan efter uttåget i semifinalen mot Villa.

Christoffer Fagerström.

Bild: Rikard Bäckman

Annons

Christoffer Fagerström lämnade Vänersborg för en tillvaro som Rysslandsproffs i SKA Neftyanik i Chabarovsk. Laget är sannolikt ett av de stjärntätaste i bandyhistorien.

– Vi skulle ju spela final, så var det sagt, säger han efter uttåget i semifinalen mot Villa.

LÄS MER: Skärpta krav på Säfström och Neftyanik

Neftaynik föll med 3–6 – och Christoffer Fagerström lämnade isen poänglös.

– Villa är bättre, inget snack om den saken. Men jag tycker att vi gör det bättre i dag mot dom, vi håller centrum mer intakt än i går. Villa utnyttjar flippen bättre, och det har vi inte riktig koll på, säger han.

Annons

Hur är det annars att spela i det här laget?

Annons

– Kul, absolut. Men det har tagit en stund att komma in i det, och jag är väl inte helt inne i det än, säger Christoffer Fagerström, som studerar ryska för att kunna hänga med något sånär.

– Jag lär mig för att kunna vara med lite i matchen och kunna förstå lite grann, säger han.

Kommer det bli skäll nu, när ni missar finalen?

– Vet inte, vi får väl se... Det var viktigt att vi slog Jenisej i går i alla fall, det är ju vår kamp. Men ja, ja, det går ju alltid att få det. Jag spelar offensivt i banan och ska leverera mål, gör man inte mål på sina lägen så får man höra det. Det är det mer ditt jobb liksom, en helt annan struktur på allting. Det ställs högre krav, inget snack om det.

LÄS MER: Fagerström om första tiden i Ryssland

På måndagen flyger Christoffer Fagerström och stjärnlaget SKA Neftyanik österut.

– I morgon åker vi till Chabarovsk, sen ska vi vara där i fem dagar innan vi flyger tillbaka till Moskva för att lira ryska cupen, sen tillbaka igen...

Christoffer Fagerström bor hemma hos lagets andra svensk, ytterhalven Erik Säfström.

– I början var det ju skitviktigt, att fråga honom saker och bolla ideer. Men nu börjar jag känna att jag kommer in i det, och det är skönt att ha känslan att man klarar sig själv litegrann.

Annons

SKA Neftyanik låg under med 0–2 i paus mot Villa. I andra hämtade man igen till 2–2 efter mål av Yury Shardakov och Pavel Riazantsev (på straff). Men närmare en finalplats än ett reduceringsmål för 3–4 på övertid av Riazantsev kom laget inte.

Annons

Villa möter VSK i finalen, som spelas klockan 16.00 i Göransson Arena.

Erik Säfström.

Bild: Rikard Bäckman

MATCHFAKTA – SEMIFINAL WORLD CUP

Villa Lidköping–Neftyanik 6–3 (2–0)

Målen: 1–0 (6, hörna) Martin Johansson, 2–0 (22) David Karlsson, 2–1 (34) Yury Shardakov, 2–2 (38, straff) Pavel Ryazantsev, 3–2 (45) Johan Esplund, 4–2 (53) Axel Ekholm, 4–3 (60+2) Pavel Riazantcev, 5–3 (60+3) David Karlsson, 6–3 (60+4) Daniel Andersson.


Rikard Bäckman

0211-990 71
rikard.backman@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan