Annons

Annons

Annons

Bandy

Bandylegendaren kan spela för VSK fotboll: "De flesta tror att jag är skadad"

Bandysveriges mesta landslagsman kan göra comeback i fotboll.
Andreas Bergwall med ett förflutet som fotbollsmålvakt är registrerad i Västerås SK:s trupp.
– Jag finns med som backup om någon blir sjuk eller skadad, säger han till Sportbladet.

VSK Bandys målvakt Andreas Bergwall har fler meriter än de flesta på sin lista. Fem SM-guld och sju VM-guld har han lyckats skrapa ihop, och blivit en av de främsta genom tiderna.

Men han har också fotboll i bagaget.

Bergwall som har ett förflutet som fotbollsmålvakt i Dingtuna Gif och Tillberga IK, har nu, tio år senare tagit upp fotbollen igen, med Västerås SK.

Annons

– Jag har gjort sju-åtta pass. Om någon av de andra målvakterna (Alexander Lundin eller Daniel Svensson) blir sjuk eller skadad har de inget bakom, och då blir det ett avtal. Jag har inga tankar på spel, men det är jäkligt kul att se hur de arbetar i en annan sport, om jag kan ta med mig något till bandyn. Jag har även varit i kontakt med AIK:s målvaktstränare (Thomas Thudin) och ska åka dit och kika, säger Andreas Bergwall till Sportbladet.

Annons

Bergwall är registrerad som spelare för VSK, men något kontrakt skrivs inte förrän det skulle bli aktuellt med spel. Samtidigt säger han att det är lite annorlunda att ha Johan Mjällby som tränare.

– Jag har alltid gillat AIK som fotbollslag. Hemma har jag en tröja där det står Johan Mjällby, det gamla kärnkraftverket. Jag köpte den när han kom tillbaka till AIK (2006). Då trodde man inte att Johan Mjällby skulle sms:a och fråga om jag vill komma och träna. Han besitter en hel del kunskap och är rak, säger Bergwall till Sportbladet.

Men alla bandyfantaster kan vara lugna. Bergwall har fortfarande inte missat någon försäsongsträning på bandysidan.

– De flesta tror att jag är skadad, men jag tycker bara att det är kul, säger Bergwall.


Jennifer Engström

060-19 72 69
jennifer.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan