Annons

Annons

Annons

Annons

Allsvenskan damer

Hammarby överklagar förbundets besked: "Fortsatt mycket oklarheter"

Var Hammarbys damlag ska spela i vinter är fortfarande oklart.
Klubben erbjöds en plats i södra allsvenskan – ett beslut som de överklagat.
"Vi har försökt göra det så tydligt som möjligt vilka negativa konsekvenser det skulle ha för hela dam- och flickbandyn om ett lag läggs ner" skriver klubben på Facebook.

Hammarby Bandys damlag tvingades under sommaren dra sig ur Elitserien på grund av en rad orsaker och sedan dess har flera spelare från förra säsongens lag lämnat klubben för andra lag.

Till den kommande säsongen har klubben som mål att ställa upp med ett lag i allsvenskan, och har då erbjudits en plats i den södra serien av förbundet då det finns en vakans där efter att Skirö tagit Hammarbys plats i Elitserien.

Annons

Annons

"Hammarby Bandy har önskat att få spela i Damallsvenskan Norra men fick tyvärr nej från bandyförbundets tävlingskommite. Vi har överklagat beslutet till förbundsstyrelsen och väntar nu på svar från dem. Vi har förståelse för att det besked vi fått grundar sig rådande regelverk men vår förhoppning är att förbundsstyrelsen ser till de större värden som finns i att behålla fler flick- och damspelare i sporten och i så fall ändrar beslutet" skriver klubben på Facebook.

Förutom reseavstånd till bortamatcher önskar klubben spel i den norra serien av andra orsaker.

Diskussioner om ett samarbete mellan Hammarby och elitserielaget Söråker pågår, ett samarbete som bara går att genomföra om Hammarby spelar i norra allsvenskan enligt klubben.

"Vi har varit i kontakt med samtliga berörda lag i Damallsvenskan Norra och fått mycket positiv respons, vilket såklart är ett ovärderligt stöd nu när det är så kort varsel för att göra nödvändiga planeringsändringar om vi får en plats i serien" skriver Hammarby.

För Plus-kunder: Hammarby backar efter uttalandet om flickverksamheten: "Det är felaktigt"

Annons

Läs också: Stora bakslaget för Hammarby – damlaget tvingas säga nej till spel i elitserien


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan