Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

GLÄDJEBESKEDET: Pizzoni Elfving följer med till VM – även ersättaren Stefan Edberg åker med

Landslagsbacken David Pizzoni Elfving har fått klartecken att åka med VM-truppen till Chabarovsk efter den otäcka huvudskadan.
Men om det blir spel är inte klart – därför följer även ersättaren Stefan Edberg med.

Bandypuls sänder VM i Chabarovsk – här är matcherna du ser hos oss

Det var i söndags som Hammarbys David Pizzoni Elfving fick en hjärnskakning efter en otäck kollision under toppmatchen mot Edsbyn. Pizzoni Elfving slogs medvetslös en stund innan han vaknade igen och fördes med ambulans till Södersjukhuset där det konstaterades att han fått en hjärnskakning.

Följ VM med Bandypuls – ställ dina frågor inför mästerskapet här

Annons

Annons

Sedan dess har försvararen vilat och sakta inlett rehabilitering med den så kallade "hjärnskakningstrappan" och på tisdagseftermiddagen fick han klartecken av landslagsläkaren Einar Hellquist att åka med på resan som inleds på onsdagen.

– Både David och reserven Stefan Edberg kommer att flyga med till VM. När det gäller Davids medverkan får vi avvakta och se hur hans rehabilitering på plats går. Visar det sig att han inte kan spela så har vi i såna fall redan Stefan Edberg på plats, säger förbundskaptenen Svenne Olsson till svenskbandy.se.

Förbundskaptenen har gjort en samlad bedömning av läget tillsammans med David Pizzoni Elfving själv och Einar Hellquist.

– Jag har stämt av med flera läkare. Jag har haft tät kontakt med en grupp på Akademiska sjukhuset som driver ett forskningsprojekt med inriktning på hjärnskakningar inom elitfotbollen. De ser inget hinder att David åker med oss. Han har inga blödningar och inga skador syns på röntgenbilderna. Nu följer vi hjärntrappan för Davids rehabilitering. Men vi tänker inte riskera hans hälsa, fungerar det inte så stryker vi honom ur VM-truppen, säger Einar till svenskbandy.se.

VM avgörs i Chabarovsk 29 januari-4 februari.

MISSA INTE:

Här är matcherna som Bandypuls sänder exklusivt från bandy-VM

Annons

VM dag för dag – så ser svenska landslagets schema ut i Chabarovsk

Annons

Här är truppen som ska försvara VM-guldet – Bandypuls sände live från presskonferensen

Bandypuls omdömen – spelare för spelare: "Största vinnarskallen i svensk bandy?"


Emelie Nilsson

021-19 92 15
emelie.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan