Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Efter degraderingen – nu inleder Tillberga samarbete med VSK: "Tidigare har vi inte nått fram till varandra"

Rivalen blir till samarbetspartner.

När Tillberga tvingas börja om i allsvenskan gör man det genom att inleda ett samarbete med VSK.

– Det har funnits dessa tankar och diskussioner tidigare men då har vi inte riktigt nått fram till varandra, säger VSK-ordföranden Gisela Stockhaus.

Annons

► Bandypuls visar alla matcher i kvalet till elitserien

Tillberga har genomlidit en tuff säsong som slutade med degradering från elitserien. Inför omstarten i allsvenskan väljer föreningen nu att slå armkrok med "storebror" Västerås SK. Det meddelade klubbarna gemensamt på lördagseftermiddagen.

– Vi har haft en tät dialog med VSK och försökt se detta ur ett perspektiv för bandyns bästa i Västerås, säger Tillbergas ordförande Calle Juhlin i ett pressmeddelande.

Syftet med samarbetet är att utveckla och lyfta bandyn i Västerås och att under kommande år ge fler möjligheten att spela bandy. Allt under parollen ”Så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt.”

Annons

Annons

Senaste åren har Tillberga lagt stor kraft på att utveckla ungdomsverksamheten och i år har man för första gången i föreningens historia haft lag i samtliga åldersklasser på pojksidan, från bandyskolan upp till P20. Tillsammans med VSK:s breda ungdomsverksamheten innebär det även en framtida ökning av seniorspelare i staden.

– Vi är otroligt stolta över vår verksamhet och att vi får fram så många talanger. Det kommer vi fortsätta med. Men vi måste även inse att alla inte kan bli elitseriespelare. Tidigare har många ungdomar fått sluta eller flytta för att kunna fortsätta spela på seniornivå, säger Calle Juhlin.

Samarbetet på seniornivå beskrivs som "nära" och handlar om att skapa både bredd och spets. Västeråsbandyn kommer nästa säsong att med stor sannolikhet finnas representerad i elitserien (VSK), allsvenskan (Tillberga), division 1 (Hubbo BK) och division 2 (Aros BK).

– Det känns otroligt positivt att vi har en gemensam syn på hur vi tillsammans kan utveckla bandyn i Västerås. TB Västerås är otroligt duktiga på vissa områden och vi på andra. Det har funnits dessa tankar och diskussioner tidigare men då har vi inte riktigt nått fram till varandra, säger VSK:s ordförande Gisela Stockhaus.

Samarbetet berör även bland annat marknads- och arenafrågor. VSK klubbchef Michael Campese:

– TB Västerås tidigare klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson kontaktade mig i november för ett förutsättningslöst möte där vi diskuterade hur klubbarna tillsammans kunde stärka och utveckla bandyn i Västerås. Vi såg tillsammans stora möjligheter inom flera områden och vi tog frågan vidare till respektive klubbs styrelse som sedan gemensamt arbetat fram riktlinjerna för ett nära samarbete.

Annons

Annons

Så ser det ut i bandy-Sverige – tabeller och resultat från elitserien, allsvenskan och division 1

LISTA – Här är elitseriens tio bästa utländska spelare: "Har spelat sig in i fansens hjärta"

Bandypuls stora spelarenkät: "Har en tendens att se ut som hej-kom-och-hjälp-mig"

Inside Sverige – följ landslaget bakom kulisserna i Bandypuls unika dokumentär

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy