Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Efter 850 mil tillsammans – bandysamarbetet mellan Köping och Grängesberg blev en succé

Köpings IS började säsongen på sämsta tänkbara sett. Knapert spelarunderlag gjorde att säsongen länge såg ut att vara i fara. Tack vare ett samarbete med Grängesberg har nu P16–killarna i de bägge föreningarna genomfört säsongen tillsammans.

Den samlade skaran, efter lagets sista seriematch mot Katrineholm Foto: Privat

Annons

Innan höstlovet 2017 fick Grängesbergs BK ett telefonsamtal från Svenska bandyförbundet.

Frågan gällde ett eventuellt samarbete i P16-serien tillsammans med bandykollegan Köping IS.

Västmanlandsföreningen hade nämligen stött på patrull inför säsongen där man anmält sig till serien men utan att ha lyckats skrapa fram tillräckligt med spelarunderlag.

Grängesbandyn valde att se öppningen som en chans för killarna födda 2000-2004 att få spela i en serie i deras egna åldersgrupper, skriver ordförande i Grängesbergs Bandyklubb, Kent Engström.

Annons

Annons

Där och då föddes Köping/Grängesberg.

Säsongen inleddes med sju Grängesspelare samtidigt som intresset ökade. Efter ytterligare några veckor hade ytterligare tre spelare anslutit sig till laget.

MER: 13-årige Theodor – yngste debutanten någonsin i hemmastarkt Gränges Bandy

Nu stundar strax säsongens sista match och tillsammans har samarbetet bäddat för otaliga resor, 850 mil under säsongen för att vara exakt, många skratt och nya bekantskaper. Något som säkerligen varit en lärorik och utvecklande säsong för killarna som fått chansen.

Det har funnits en "vi"-känsla i laget, alla har alltid varit välkomna under hela säsongen. Johan Karlsson och Henrik Olsson, tränare i P16 Köping IS, har varit fantastiska tränare, fortsätter Grängesbergordföranden

Kent Engström lyfter över fram det goda samarbetet, speciellt det med alla föräldrar – som utifrån situationen pusslat med jobb och fritid för att få ihop samarbetet.

Hade det inte varit för dem hade det aldrig gått att samarbeta, avslutar han.

Annons

SE OCKSÅ: Bandypuls TV – om efterspelet i avstängningsgate och dramat i allsvenskan: "Vore ett enormt dråpslag"

Annons

Annons

Till toppen av sidan