Annons

Annons

Annons

Bandy

Tillberga får hoppas på en kvalplats efter förlust mot Peace & Love City

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Tillbergas säsong har varit tung. Nu står det klart att laget är så förankrat i bottenskiktet av tabellen att laget inte kommer kunna hamna på säker mark i Allsvenskan i bandy. Det efter förlust, 4–6 (3–4), på bortaplan mot Peace & Love City. Laget får nu hoppas på att kunna säkra en kvalplats, och slippa nedflyttning.

– Vi inleder matchen dåligt och ligger under med 1–4 men jobbar oss ikapp till 3–4 i halvtid. I andra halvlek inleder vi också energilöst och hamnar i underläge 3–5, men efter det skapar vi massor med chanser men får inte in bollen. Bland annat hade vi två avslut i målvaktens hjälm och tre i målramen, bollen ville inte in. Så har det tyvärr varit den här säsongen. Men vi får ta nya tag och ge allt i sista omgången då vi har allt i egna händer, kommenterade Tillbergas tränare Jan Ahlgren.

Annons

Annons

Peace & Love Citys tränare Thomas Linder om matchen:

– Vi vinner tack vare en duktig målvakt och att Tillbergas forwards inte satte sina chanser. Vår egen instats når inte någon högre nivå sett till vad vi kan, men två poäng är två poäng. Nu siktar vi på att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Rasmus Linder gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Oscar Stadin, Christian Frohm, Karl Sterner och Alexander Sundström, målen för Tillberga gjordes av Edvin Porswald 2, Martin Flodström och Max Mårtensson.

Med en omgång kvar är Peace & Love City på elfte plats i tabellen, och Tillberga är på 13:e plats.

Peace & Love City möter Katrineholm i nästa match hemma lördag 23 februari 16.00. Tillberga möter samma dag Kalix hemma.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan