Annons

Annons

Annons

krönikaBandy

Rikard Bäckman
Bäckman: Så här blir sommaren med Bandypuls – läs unika reportageserier om intressanta ämnen varje dag

Huruvida vid är bäst på bandy får andra än vi själva bedöma.

Men faktum är att Bandypuls är ensamma om att publicera bandyjournalistik 365 dagar om året.

Ja, även mitt i sommarn, alltså.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bandypuls chefredaktör Rikard Bäckman om sommaren. Bild: Bildbyrån/Arkiv

Annons

Det finns de som klistrar på sig själva att deras bevakning av den speciella sporten bandy är av högsta klass. Att man har det bästa innehållet och så vidare.

Jag är ju part i målet... men anser självklart att Bandypulsgänget är bäst, att vi är bäst på nyheterna, har mest insyn, bästa kontakterna, samarbetena, reportagen, TV-programmen och livesändningarna. Hur det faktiskt ligger till med den saken är upp till andra att avgöra.

Det jag dock vet och kan belägga är att ingen annan aktör publicerar bandyjournalistik 365 dagar om året, från januari till december, vecka ut och vecka in. Det gör vi på Bandypuls. Vi gör det i dag och vi gör det även när det är som soligast ute, långt ifrån is och säsong. Där är vi unika.

Annons

Vår största och viktigaste målsättning på Bandypuls är dock att om något händer i den här sporten som är av intresse eller som det snackas om – då ska du som betalar för att ta del av vår produkt kunna läsa om det på vår sajt eller i vår app.

Annons

Det är inte konstigare än så.

Det bästa med en sådan målsättning är att vi inom ramarna för den hela tiden kan bli bättre och bättre, det finns alltid något att utveckla. Snabbhet. Insyn. Volym.

Har man, som vi, tagit på oss att vara nationell (och ibland även internationell) nyhetsleverantör av en specifik idrott så får man också vara beredd på att få synpunkter – och även kritik. Feedback får vi ofta, och vi är noggranna med att ta tills oss av den. Vår bild av vad våra användare vill ha är god utifrån data, men hur säkra vi än må vara så behöver vi samtidigt vara föränderliga i vårt innehåll.

Jag är inte vän av, inte bekväm med, begrepp som upp- och nedtrappning. För skylten på Bandypulsdörren flippas aldrig till "stängt" – men när inga matcher spelas och de flesta värvningarna är gjorda behöver vi så klart göra en annan typ av innehåll när redaktionen inte går för full maskin som den gör mitt i vintern.

Därför kommer vi nu i sommar fokusera på tre huvudsakliga serier. Den första är när vår redaktör Andreas Tagg i dokumentform går igenom bandyåret 2020/2021 som var, i två delar. Läsvärdet torde vara högt, för nog var det en hel del som hände...

Vidare har redaktör Andreas Hanson vi tagit ett stort grepp kring bandyhallarna, försökt att se på dem ur alla möjliga vinklar. Det blir en omfattande artikelserie att se fram emot med start om bara några dagar.

Annons

Annons

En artikelserie som det förhoppningsvis finns en del igenkänning i för den som hängt med oss tidigare somrar är när vi nu blickar tillbaka på en del uppmärksammade och intressanta spelarövergångar genom åren. Många minns dem givetvis, men lite spännande detaljer drar vi allt fram nu.

Ambitionsnivån, även under juli och augusti, är att Bandypuls ska ha minst en publicering varje dag. Det kommer ingen annan att göra, det lovar jag. Så om du älskar bandy och gillar det vi gör – säg inte upp ditt abonnemang hos oss utan kör på bara. Säsongen 2021/2022 startar med träningsmatcher snabbare än man kan tro.

Hösten 2020 livesände vi träningsmatcher, Vänersborgsklubban Cup och Svenska cupen för både herr och dam. Nu i höst livesänder vi Sveriges matcher i det flyttade världsmästerskapet i Irkutsk. I och med coronapandemin ber jag att få återkomma med detaljerna kring den totala bevakningen av VM. Men bra kommer det att bli.

Trevlig sommar!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan