Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Superhelg med Bandypuls efter chockstarten – tre livesända matcher väntar: "Var skämskudde där senast"

Storstryk för Hammarby, VSK:s starka start och intressanta värvningar i Edsbyn och Sirius.

Det finns massor att lägga ögonen på för bandyälskarna under lördag och söndag.

– Häftigt att vi kan erbjuda sådana här helger, säger Bandypuls utgivare och chefredaktör Rikard Bäckman.

Rikard Bäckman ser fram emot Bandypuls superhelg. Vi sänder hela tre matcher under helgen. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Annons

Bandypuls har sedan tidigare presenterat sin stora satsning på livesänd bandy under försäsongen. Sedan försäsongspremiären har det varit flera matcher varje vecka.

Och det finns redan flera matcher som sticker ut, menar Bandypuls utgivare och chefredaktör, Rikard Bäckman.

– VSK:s öppning av försäsongen, storstryket och skämskudden Hammarby åkte på senast, Edsbyns ombyggnation och Sirius intressanta rekryteringar är några delar som sticker ut, säger Bäckman.

Till helgen gör våra Bandypulsredaktörer Andreas Tagg och Christoffer Million säsongsdebut i kommentatorshytten.

Annons

– Det känns ju häftigt bara det. För Million är det lite extra speciellt som gör comeback på jobbet här i dagarna efter ett halvår hemma. Jag kommer givetvis att se så mycket jag kan av de här tre matcherna på Bandypuls, strävar efter 270 minuter plus tillägg, säger Rikard Bäckman och skrattar.

Annons

Tre matcher på två dagar, som bandyälskare – hur glad är du att Bandypuls kan visa matcherna?

– Jag tycker så klart att det är fantastiskt häftigt att vi kan ha sådana här helger. Jag har ju dessutom god insyn i hur många av våra användare som brukar kolla när vi sänder livematcher – responsen är mycket bra.

David Pizzonis Hammarby möter Tellus, ett möte som sänds live hos oss på Bandypuls.

Bild: Bildbyrån

Hammarby–Tellus, vad bör tittarna vara uppmärksamma på?

– I vilket sammanhang det än må vara, träning eller tävling – att Hammarby kliver ut och torskar med 0–14 mot VSK är så klart katastrofuselt. Oavsett vad man ställer för lag på banan. Samtidigt höll Tellus jämnare steg med motståndaren senast. Så tolkningen man gör är att det här kan bli jämnt, alltså. Hammarby vill inte förlora mot lillebror Tellus, så mycket kan jag säga.

Västerås har öppnat starkt under försäsongen, blir det en ny seger mot Sirius?

– I utgångsläget ska VSK med sina nyrekryteringar slå Sirius i ett arosmöte, så är det. Men samtidigt är Östra Aros lite luriga och det känns som att det blåser lite positivt i klubben. Tunga finska tapp, men samtidigt mycket intressanta värvningar i Thomsen från Villa och Kröller från VSK. Har svårt att se VSK göra 14-0 på Sirius, i alla fall...

Annons

Daniel Berlin checkar alltid in som ett proffs, menar Bandypuls chefredaktör Rikard Bäckman.

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Edsbyn–Sandviken är ett riktigt tungviktsmöte, vilka förväntningar har du på den fajten?

– Jag utgår ifrån att mer är på spel än "bara" träning här. Med tanke på tidigare rivalitet, händelser och historik. Förväntar mig, trots att det bara är i början av september, att det kan bli försäsongens bästa bandymatch hittills. Spännande att se de nya spelarna i ett delvis ombyggt Edsbyn. I SAIK har det hänt väldigt lite på sillyfronten – men Daniel Berlin skiter väl i vanlig ordning i vad det är för typ av match och vilken månad det är, han checkar alltid in som ett proffs.

Ted Haraldsson i Sirius ställs mot VSK i helgen. Matchen ser du på Bandypuls.

Bild: Bildbyrån

Vad mer kan Bandypuls publik förvänta sig av bevakningen den här säsongen?

– Att det högst troligt tillkommer ytterligare livematcher utöver de vi redan presenterat. Om vi pratar försäsong alltså. I nyhetsväg ska man som Bandypulsanvändare alltid lita på att man kan läsa om sportens snackisar hos oss, året om.

Rikard Bäckman lovar också att det kommer bli en tillspetsat upplägg gällande bevakningen under säsongen.

– Genom åren har vi skruvat på detaljer i vårt upplägg inför varje ny tävlingssäsong, så kommer även att ske nu framåt slutet av oktober. Så fort vi har landat i ett bra upplägg så är Bandypulsläsarna de första som får reda på detta.

De livesända matcherna i helgen kommer visas ut högst upp på Bandypuls sajt och app en stund innan matchen börjar. Skulle du ändå missa den så finns den också i vårt liveflöde som du hittar HÄR. Sändningarna startar enligt nedan:

Annons

Tre häftiga möten livesänds i helgen. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Superhelgen hos Bandypuls:

Lördag 4 september, 14.00: Hammarby–Tellus, sändningsstart 13.55.

Söndag 5 september, 12.00: Sirius–Västerås, sändningsstart 11.55.

Söndag 5 september, 17.00: Edsbyn–Sandviken, sändningsstart 16.55.

Annons

Annons

Till toppen av sidan