Annons

Annons

Annons

Bandy

I dag börjar Bandypuls nya redaktör – möt Emelie Nyström: "Äntligen"

Hon höll på att förfrysa fötterna under sin första match för tio år sedan, men blev samtidigt bandyfrälst.

Sedan dess har Emelie Nyström drömt om ett jobb som enbart består av bandy – nu blir det verklighet då hon i dag gör sin första dag som redaktör på Bandypuls.

– Det här känns verkligen som ett ÄNTLIGEN! Nu ska jag få vara med de här bandynördarna på heltid, säger Nyström.

Text

Emelie Nyström är ny redaktör på Bandypuls.

Annons

LÄS MER: Rikard Bäckman: Här är några starka och goda skäl till varför du ska läsa Bandypuls

Det har gått tio år sedan lokaltidningen VLT:s dåvarande sportchef Magnus Jähresten skickade iväg Emelie Nyström för att bevaka en P19-match i bandy för första gången. Utan någon egentlig bandybakgrund var hon övertygad om att det var en innebandymatch hon skulle skriva om.

– Jag kom dit i tygskor och tunn jacka och trodde att jag skulle frysa ihjäl, men jag fastnade för det. Framför allt för farten. Jag blir så imponerad av vad de kan göra, det finns så många otroligt skickliga spelare. Och så gillar jag sporter där det blir många mål och händer mycket, säger Nyström.

Annons

Annons

LÄS MER: Hyllades stort i enkäten – sedan tippade tränaren egna laget som mästare

Sedan dess har hon bevakat otaliga matcher för framför allt VLT och var dessutom utlånad till Bandypuls för några år sedan. Planen var att hon skulle hjälpa till ett par veckor under VM, men det slutade med att hon blev kvar i flera månader. Sedan dess har Bandypuls chefredaktör Rikard Bäckman velat värva henne.

– Det är ingen hemlighet att vi på Bandypuls varit ute efter att värva Emelie. Hon har varit hos oss på lån en sväng förut, men nu uppstod läget att göra det permanent – då slog vi givetvis till, säger Bäckman och fortsätter:

– Hon har ju jobbat mest lokalt mot VSK under många år och har i och med detta blivit en känd journalistprofil inom bandyn. Kombinationen stor journalistisk erfarenhet, kompetens och det vi kallar för bandykoll är ju synnerligen attraktivt hos oss.

Jag blir så imponerad av vad de kan göra, det finns så många otroligt skickliga spelare. Och så gillar jag sporter där det blir många mål och händer mycket

Själv ser Nyström fram emot att enbart få fokusera på sporten hon brinner för på heltid och att få samarbeta med Bandypuls två andra redaktörer Andreas Tagg och Andreas Hanson.

Annons

– Känslan är "äntligen". Detta är något jag har velat i flera år, men det har aldrig passat. Nu blev det perfekt, säger Nyström och fortsätter:

Annons

– Som bandyreporter i Sverige kan jag inte se en bättre arbetsplats än Bandypuls med de kollegor och den kunskap som finns. Jag ser jättemycket fram emot att nischa mig ännu mer och vara med de här riktiga bandynördarna på heltid.

LÄS MER: Tränarnas dom: Här är finallagen – och de vinner SM-guld

Vad ser du mest fram emot?

– Den första tiden blir mest att komma in i deras rutiner och hitta min roll. Sedan får vi se vad som händer.

Samtidigt tror 34-åringen att hennes relativt sena intåg i bandyvärlden kan vara en fördel när hon nu får arbeta heltid med idrotten.

– Jag kanske har ett annat perspektiv. Jag är inte ingrottad i statistik och har inte exakt koll på saker som hände för massa år sedan utan min journalistik präglas av ett genuint människointresse. För mig är personer minst lika intressanta som resultatet. Jag vill försöka hitta historier, alla har en att berätta. Sedan tycker jag att man inte alltid ska skriva för de allra mest insatta, jag vill också bidra med något som kan locka andra läsare in i bandyvärlden.

Som bandyreporter i Sverige kan jag inte se en bättre arbetsplats än Bandypuls

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan