Annons

Annons

Annons

Bandy

Drömbeskedet: Historiskt avtal – Bandypuls sänder elitserien

Elitserien flyttar "hem".

Nu står det klart att Bandypuls sänder samtliga matcher i damernas och herrarnas elitserie – i fem år framåt.

– Det här är som julafton för oss, säger Bandypuls chefredaktör Andreas Tagg om det historiska avtalet.

Text

Bild: Tobias Sterner/Bildbyrån, Emma Wallskog/Bildbyrån

Annons

Hela elitserien dam och herr. Det är vad du får som prenumerant på Bandypuls. Nu står det klart att samtliga matcher från serierna sänds direkt här på sajten och i appen genom ett samarbete mellan Bonnier News och NTM.

– Det här är som julafton för oss och det är inte ofta man får den bästa julklappen redan i maj. Vi älskar bandy och vi går till jobbet varje dag för att alltid ge läsarna den bästa bandyjournalistiken. Nu tar vi det till helt andra nivåer med sändning av alla matcher, säger Bandypuls chefredaktör Andreas Tagg.

Aldrig tidigare har samtliga matcher från damernas elitserie livesänts – förrän nu.

– Nu får vi en långsiktighet med en mediepartner som tar vår sport på allvar och vi kommer att nå ut på ett sätt som vi inte gjort tidigare, genom att matcherna sänds på två nationella plattformar och hos flera starka lokala varumärken. Vi är extra glada att Bonnier News och NTM kommer att sända alla dammatcher, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Annons

Annons

Även slutspelet, inklusive SM-finalerna, kommer gå att se här på Bandypuls.

Sändningsrättigheterna till elitserien sträcker sig från och med nästa säsong (2023/2024) till och med säsongen 2027/2028. I avtalet ingår även rättigheten att sända Svenska cupen herr och dam.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda våra kunder allt de vill ha under samma tak, både vår journalistik kring sporten och livesändningen av matcherna. Vi som jobbar på Bandypuls ser redan fram mot nästa säsong, säger Andreas Tagg.

– Det är snart tio år sedan Bandypuls såg dagens ljus. Under den tiden har vi haft delar av rättigheten hos oss, innan den försvann till en av våra konkurrenter. Nu är den tillbaka där den hör hemma, hos oss som älskar bandy, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Fakta

Så ser du elitserien på Bandypuls

För att se sändningarna på bandypuls.se måste du vara prenumerant på Bandypuls. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på bandypuls.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på bandypuls.se/live och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan