Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16 mål på åtta matcher – nu har Nilsson tystat alla tvivlare: "Fortfarande jätteroligt att göra mål"

18 mål på hela säsongen blev Patrik Nilssons facit säsongen 2015/2016.
Nu har anfallaren gjort 16 på åtta matcher – och tystat alla som trodde att Bollnäs värvat en föredetting.
– Jag gav förklaringen vad som var fel då, mer behöver jag inte säga om det, säger Nilsson, som svarade för fyra av målen när Bollnäs körde över Gripen med 9–2.

Förra säsongen blev tung för Patrik Nilsson, fram till dess att han fick reda på att problemet var skridskorna. Han löste det och levererade sedan i slutspelet för Sandviken.

HÖJDPUNKTER: Se Nilssons målkalas i Trollhättan

Men trots det var det många som tvivlade på om han skulle kunna bli en frälsare för Bollnäs. 18 mål på en hel grundserie för en spelare som Nilsson imponerade inte.

Nu är det helt andra toner...

– Det är skönt att det har rullat på från start, det är roligt. Jag har fina framspelare bakom mig. Det kommer många fina bollar och jag försöker bidra på det sätt jag kan. Det är fortfarande lika roligt att göra mål, det är jätteroligt, det måste jag säga, säger Patrik Nilsson, som med sina 16 mål ligger på en femteplats i elitseriens skytteliga.

Mot Gripen Trollhättan blev det fyra nya när ett fokuserat Bollnäs gasade från start för att få ett tidigt avgörande.

– Vi hade bra koll på dem, tydligen var det jämnt förra året och en riktigt holmgång, det ville vi undvika den här gången. Det gäller att koppla på inför matcherna eftersom det är lät att bli dåsig av långa resor. Nu var det klart efter första halvlek, säger Patrik Nilsson.

LÄS ÄVEN: Nilsson en vinnare i första derbyt

Hur länge satt ni på bussen?

– De hämtade upp oss åtta i Valbo och vi var framme vid tre-halv fyra.

Handen på hjärtat, är det svårare att fokusera i möten med vissa lag?

– Som det är nu i den här serien så slår alla lag varandra, det är ingen klyscha att säga det i år. Är man inte där så kan man förlora. Alla lag är främst bättre på att försvara sig. Men självklart är det vissa matcher du får tändningen gratis.

Matchfakta

Gripen–Bollnäs 9–2 (1–5)

Mål: 0–1 (3) Patrik Nilsson, 1–1 (19) Henrik Larsson, 1–2 (22) Patrik Nilson, 1–3 (25) Per Hellmyrs, 1–4 (36) Anders Spinnars, hörna, 1–5 (44) Patrik Nilsson, straff, 1–6 (48) Daniel Berlin, hörna, 1–7 (66) Patrik Nilsson, hörna, 2–7 (71) Johan Grahn, 2–8 (84) Christian Mickelsson, 2–9 (85) Daniel Berlin.

Hörnor: 11–7.

Utvisningar: Bollnäs 1x10.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 532.