Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åringens besvikelse efter elitseriedebuten med VSK: "Tungt, men kul att få göra det jag drömt om"

Rasmus Sjöström har hyllats som VSK:s stora framtidslöfte. På fredagen debuterade han i elitserien. Då blev det stortorsk mot Sandviken med 1–8.
– Jag hade hoppats på ett bättre slut, säger en besviken Sjöström efter slutsignalen.

17-årige försvararen Rasmus Sjöström har fått mycket beröm – bland annat för sin insats i World Cup när landslagsbacken Patrik Sjöström var skadad. På fredagen fick han fortsatt förtroende av tränaren Michael Carlsson när VSK spelade elitseriepremiär borta mot Sandviken i Göransson Arena.

Då blev det storförlust för VSK – efter att ha haft 1–1 i paus och varit med både spel- och målchansmässigt i den första halvleken.

Vad händer?

– Jag vet inte, det är lite svårt att sätta fingret på. Men i den första halvleken tycker jag att vår defensiv är klockren. Överlag tar vi väl inte riktig jobbet i dag, och då blir det så här, säger han.

Rasmus Sjöström har tidigare suttit på bänken i elitserien. Men aldrig spelat.

Och framför allt inte från start – mot en gigant som Sandviken på bortaplan i en elitseriepremiär.

– Det är ju de bästa lagen man vill möta och mäta sig mot. Men just nu är det är jobbigt. Det är aldrig kul att förlora. Men man får väl hänga läpp nu och sedan ta nya tag. Det här var bara den första av 26 omgångar.

Vad säger du för egen del om din elitseriedebut?

– Kul att få göra det man har drömt om, men jag hade så klart hoppats på ett bättre slut. Just nu känns det tungt.

Hur ser du på dina möjligheter att få speltid i elitserien denna säsong?

– Jag känner att jag har tagit några kliv och det är därför jag är med i A-laget. Men det är så klart (Stefan) Edberg, "Putte" (Patrik Sjöström) och (Anders) Bruun som ska spela. Sedan ska jag göra mitt bästa och ta chansen när den kommer.

Så här säger tränaren Michael Carlsson om Rasmus Sjöströms elitseriedebut:

– Han skötte sig bra i dag. Den andra havleken var en svår halvlek då vi inte var så bra defensivt som enhet. Då blev de lite utelämnade i backlinjen och då är Sandviken giftigt.

Kan han bli en stor spelare för VSK i framtiden?

– Jag tycker att han är på en hög nivå och det är därför han spelar med oss i dag. Sedan vill jag inte lägga alltför stor press på honom. Han ska komma in och göra det han är bra på och det tycker jag att han gör utmärkt, säger Carlsson.