Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23 år – men Joakim Andersson är redan en av de främsta i klubbens historia: "Har en bra bit kvar till Claesson"

Joakim Andersson är bara 23 år gammal.
Men redan nu är han Vetlandas femte bästa målskytt genom tiderna.
– Jag har en bra bit kvar till Claesson, säger han.

>>> Plus-kund? Då kan du se Tillberga–Vetlanda gratis på Bandypuls!

Joakim Andersson svarade totalt för hela nio mål i matcherna mot Sandviken och Tellus. Fullträffar som gör honom till den femte bäste målskytten genom tiderna i Vetlanda.

Det var i 9–4-segern mot SAIK som han passerade Johnny Ljung på den prestigefyllda listan. Själv hade Joakim Andersson ingen koll på siffrorna förrän Vetlanda publicerade listan på sin hemsida .

– Givetvis är det väldigt roligt. Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är inte så att jag känner... Nej jag vet inte riktigt. Jag har en bra bit kvar till Claesson, säger han.

Nummer ett på listan är alltså Jonas Claesson, som under den aktiva karriären svarade för makalösa 411 mål i Vetlandatröjan.

Joakim Andersson är nu uppe i totalt i 173 mål på 172 spelade matcher.

– Ja, jag får väl sikta på att nå honom. Men då har jag några mål kvar att göra, säger Joakim Andersson med ett skratt.

Ett snitt på ett mål per match under tiden i Vetlandas A-lag, vad säger du om den siffran?

– Det får jag väl vara nöjd med. Det är framför allt de sista åren som det har trillat in och man känner sig allt mer bekväm.

Alla vet vilket hot Joakim Andersson utgör med sitt djupledsspel och hans utveckling de senaste säsongerna har gjort honom till en landslagsspelare. Så här säger han själv om vilka bitar i spelet som han anser sig ha blivit bättre på de senaste åren.

– Jag tycker framför allt att jag har blivit en bättre avslutare och mottagare. Jag har blivit bättre på att ta emot passningar i olika vinklar och hitta luckor. Jag vill utveckla det ännu mer och hitta de här små ytorna som många anfallare är duktiga på, David Karlsson till exempel.

Joakim Andersson har varit sin moderklubb trogen sedan han började spela bandy. Anbud har defintivt inte saknats de senaste åren, i takt med att målen har trillat in i en allt raskare takt.

– Jag trivs väldigt bra i staden, jag är kanske ingen storstadsmänniska. Jag trivs i laget och har många kompisar att umgås med. Sen tycker jag att vi har en hög potential i truppen, annars hade jag inte varit kvar för det handlar ändå om att vinna i slutändan. Jag tror på det här laget i längden.

Inför säsongen var han långt ifrån ensam att tro på laget. Efter femteplatsen i fjol och en på flera vis imponerande försäsong var det många som trodde att Vetlanda kunde bli ännu farligare i år.

Men med sju matcher kvar av elitserien ligger laget på nionde plats – utanför slutspel.

– Det har inte varit vad många hade förväntat sig, och inte vad vi hade förväntat oss heller. Nu har vi fått en bättre känsla efter nyår. Sen handlar det om att vi inte har lyckats hålla nivån i flera matcher i rad, så det blir den stora utmaningen nu. Vi behöver bli ett stabilare lag.

Härnäst väntar Tillberga på bortaplan, en i raden av viktiga matcher som väntar framöver.

– En jättetuff match, Tillberga brukar kunna vara bra i ABB så det gäller att nollställa sig nu och göra en så bra prestation som möjligt.

I det här läget, hur mycket håller du koll på hur det går för era slutspelskonkurrenter, exempelvis Hammarby?

– Givetvis har man koll, det har man ju eftersom man dessutom är bandyintresserad. Man följer matcher när själv inte spelar. Sen försöker jag att inte lägga för stort fokus på det, utan mer fokusera på oss själva.

TOPP 5 – VETLANDAS BÄSTA MÅLSKYTTAR GENOM TIDERNA

1. Jonas Claesson, 411 mål (237 matcher)

2. Per Lennartsson, 343 mål (425 matcher)

3. Patrik Johansson, 303 mål (285 matcher)

4. Björn Einarsson, 207 mål (294 matcher)

5. Joakim Andersson, 173 mål (172 matcher)

Källa: Vetlanda BK:s hemsida