Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 mål som mittfältare i fjol – nu vill Andersson ta större ansvar i Tillberga

Förra säsongen gjorde han 25 mål – flest av alla mittfältare i elitserien.
Nu vill Robin Andersson ta ett ännu större ansvar i Tillberga.
– Jag förstår ju spelet rätt bra, det som vi har lagt upp och jag har varit med och bestämt, säger den unge stjärnspelaren.

Tillbergas lagkapten Robin Andersson kom tolva i elitseriens skytteliga förra säsongen.

Vad som är det speciella med det?

Att de elva första i den är anfallare – Andersson spelar på mitten.

– Tror du jag har frågat mig själv eller, säger han som svar på frågan hur det gick till.

– Nej, men alltså, jag vet inte riktigt. Jag förstår ju spelet rätt bra, det som vi har lagt upp. Jag har varit med och bestämt hur vi ska ha det. Jag var väl på rätt plats när det hände, och hade en del tur, säger han.

Tillberga gjorde visserligen 111 mål förra säsongen, med vilket man kom nia i elitserien sett till antalet gjorda. Problemet var att man släppte in näst flest (160) och trots att man kunde dominera i matcherna så hade man emellanåt förtvivlat svårt att sätta sina lägen.

– Så är det. Jag själv hade en stor del i det, jag skulle kanske kunnat ha gjort 40 mål förra säsongen, men var inte så klinisk, säger Robin Andersson.

LÄS MER: Spelarna i stor enkät inför elitseriestarten

Till den här säsongen har Tillberga förstärkt med spelare i båda ändarna – försvararen Andreas Hjulström från Västanfors och anfallsspelarna Niklas Eriksson, Katrineholm, och Philip Florén, Villa Lidköping.

– Jag hoppas att de vi har fått in gör de här enkla målen som vi har haft svårt att få in, säger Robin Andersson på onsdagens upptaktsträff på Tele2 Arena.

LÄS MER: De öser in mål i Tillberga

Hur blir det med din roll då?

– Den ser nog liknande ut, men jag ska försöka ta mer ansvar. Gå i bräschen för grabbarna.

Är det press utifrån eller en press du har på sig själv?

– Jag har väl ingen press på mig från föreningens sida eller från tränaren (Oskar Robertson). Jag har stort ansvar, men det trivs jag i. Jag har ganska höga krav på mig själv, men så ska det vara.

LÄS MER: Så svarar spelarna i förbundets enkät

Tillberga har som mål att spela slutspel först nästa säsong, 2017-2018. På upptaktsträffen sa Oskar Robertson att målet den här säsongen är att laget ska vara 1-10 i elitserietabellen, det vill säga klara sig från kval.

Hur ser du själv på slutspel?

– Jag vågar inte spekulera i det nu. Men att säga att vi ska vara ett till tio låter roligare än att säga att vi ska undvika kval, säger Robin Andersson, och menar att det är små steg mot något stort som är vägen fram.

– Vi började som tabelljumbo, sen tog vi fler poäng förra året. Gör vi det ännu bättre i år, så...

Hur ser du på dig själv i ett svenskt landslag?

– Det har jag inte tänkt på så mycket. Det är långt fram, så mycket kan jag väl säga.

LÄS MER: Bäckmans krönika från upptaktsträffen