Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

44-årige Larsson avgjorde på Jernvallen – efter tre matcher på fyra dagar: "Extremt noggrann med sin kropp"

Tre matcher på fyra dagar – ingen match för elitseriens mest rutinerade spelare.
Stefan Larsson gjorde två mål när Broberg vann på Jernvallen igen, precis som för elva år sedan.
– Jag känner pigg, och vilken match vi gör, säger han belåtet efter 5–2-segern mot Sandviken.

Stefan Larsson är elitseriens äldsta spelare med sina 44 år, men inte märks det på fysiken direkt. Efter en lindrig lårskada har han stått över de tre senaste omgångarna, och skulle egentligen inte ha spelat mot Sandviken heller – men då Joel Wigren stannade hemma och blev pappa kallades Larsson in i truppen.

Trots att han spelade division 1-bandy både i onsdags och torsdags, mot Järvsö och Snoddas BK, för att komma igång efter skadan igen. Två mål mot Järvsö, två mål mot Snoddas – men också två förluster.

– Man får passa på och köra på när vi inte har så många avbytare, och sen är det ju kul också. Men åker man och njuter blir det för bekvämt, jag försökte köra så hårt jag kunde så jag skulle ha lite nytta av det.

Det krävdes en bortamatch mot Sandviken på Jernvallen för att Stefan Larsson skulle få göra två mål – och vinna. Och historien upprepar sig. Senast Broberg vann på utearenan, det spelas ju inte alltför många matcher där numera, var i november 2005 med 4–2 efter två mål av... just det, Stefan Larsson. Den dåvarande 33-åringen trodde knappast att han skulle göra om det som 44-åring.

Skottet som innebar 2–1 var en riktig rökare från distans, och 4–2 ett hörnmål. Men tränaren Ola Grönberg låter inte alltför förvånad.

– Nej, jag är oerhört imponerad av Stefan. Jag spelade själv med "Pumpen" Andersson i SAIK och han var extremt noggrann med hur han höll sig i trim, och Stefan är likadan. Han håller kroppen i form och säger han att han kan spela så kan han det. Annars skulle han säga ifrån, för lagets skull, säger Grönberg.

Broberg gjorde en riktigt bra bortamatch och vann faktiskt helt välförtjänt, mycket tack vare ett stabilt försvarsspel som fångade upp SAIK:s anfallsförsök och en mycket bra insats av Max Bergström i Brobergsmålet – hans tredje match för säsongen.

– Ja, vi gör en kanonmatch hela laget, kliver på och är aggressiva och vinner närkamper. Men vi har fokuserat väldigt mycket på försvarsspelet också, ända sedan vi fick storstryk av Edsbyn under försäsongen, säger Stefan Larsson.

I och med segern kliver Broberg förbi både Västerås och Vetlanda upp på sjätte plats i tabellen.

LÄS MER: SAIK:s första hemmatorsk för säsongen: "En förlust man kan acceptera"

SAIK–Broberg 2–5 (2–2)

0–1 (3) Jesper Öhrlund (Adam Wijk), 1–1 (4) Daniel Mossberg (Ted Haraldsson), 1–2 (32) Stefan Larsson (Vadim Arhipkin), 2–2 (36) Daniel Mossberg (Dennis Henriksen), 2–3 (48) Martin Söderberg (Vadim Arhipkin), 2–4 (55) Stefan Larsson (Adam Wijk), 2–5 (91) Vadim Arhipkin