Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aaltonen gör comeback i annandagsderbyt – oklart om Hammarström spelar

Skadestatusen på Edsbyns Mattias Hammarström är oklar.
Men Bollnäs har fått en boost i truppen inför annandagsderbyt.
Ville Aaltonen är klar för spel efter den svåra ljumskskadan i oktober.

Bollnäs finske mittfältare har hittills inte spelat en enda minut i elitserien den här säsongen. På en träning efter World cup i oktober ådrog sig Ville Aaltonen en svår ljumskskada (tre muskler i ljumsktrakten gick av) som har stoppat honom sedan dess.

LÄS ÄVEN: Aaltonen om att fira med presidenten, skadan och Bollnäs succéstart

Men mot Edsbyn är 37-åringen tillbaka i spel efter en lång rehabilitering. Han har kunnat träna för fullt på slutet, utan bakslag.

– Man är väl så återställd som man kan bli. Det är skoj att man får komma med och spela igen, men det var länge sedan, så man får börja därifrån och tänka att man inte är i toppform än, säger Ville Aaltonen, som haft just annandagsderbyt som mål för comeback.

LÄS ÄVEN: Profilernas bästa annandagsminnen: "Jihde sa att jag var en dryg jävel" (Plus)

– Det är speciellt att det är annandagen. Så pass omöjligt är det att säga att det inte är speciellt, att det bara är en vanlig match. Det enda som är vanligt är att det är två pinnar som delas ut. Men det är roligt, och det är mycket snack på stan igen. Det känns att det är lite extra drag runt annandagen i år.

Spelar du från start eller börjar du på bänken?

– Vi får se det i morgon (måndag). Jag kommer bidra så mycket som jag kan. Sedan hur mycket jag spelar, det kommer Jocke (Forslund, tränaren) att avgöra. Men jag känner mig bekväm helt enkelt, och känner ingenting av skadan, säger Ville Aaltonen.

LÄS ÄVEN: Här är spelarna som gjort flest mål på annandagen under 2000-talet (Plus)

Edsbyns storskytt Mattias Hammarström, som också har brottats med ljumskproblem de senaste veckorna, har varit ett annat frågetecken inför annandagsderbyt.

Bandypuls har sökt anfallaren, och även tränaren Thomas Liw, under söndagen. I en intervju från i måndags sade Mattias Hammarström att han hoppas kunna spela mot Bollnäs, men att säsongen är lång och att inga risker kommer att tas.

– Jag får smyga i gång lite, men framåt slutet av veckan måste jag kunna köra för fullt för att det ska vara aktuellt med spel, sade han då.