Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aihonen hyllas efter superräddningen: "En av de värsta målvaktsinsatser jag sett"

Här tystnar Patrik Aihonen sina kritiker.
Bollnäs målvakt svarade för ett koppel av vassa räddningar i derbysegern mot Edsbyn.
– Jag vet vad jag kan och det räcker för mig, säger han.

Bollnäs vinner årets första hälsingederby mot Edsbyn med 7–3 (4–2). Efter slutsignalen stannade en upprymd Patrik Aihonen kvar på isen för att ta emot klackens hyllningar.

– Det är bara glädje. Att vinna mot Edsbyn. Det finns nog inget bättre lag att göra det mot. Det är derby och det är känslor. Det är så jävla skönt, säger han.

Det var match som bjöd på en nästan total scenförändring. Gästerna Bollnäs chockstartade inför drygt 2 300 åskådare och ledde med 3–0 redan efter elva minuter. Därefter kröp Edsbyn allt närmare och jagade efter paus en kvittering .

Vid ställningen 4–3 till Bollnäs kom också den stora chansen. i den 61:a minuten blev Daniel Liw i princip helt fri bara någon meter från mål.

Men i vägen stod Patrik Aihonen.

– Jag hann se att bollen gick rakt över och att det kom någon röd tröja. Jag fick kasta mig åt sidan och fick en skridsko på den. Det var lite tur, men man ska vara där också.

Segern var ett resultat av en bra laginsats, konstaterade Aihonen. Ingen enmansshow.

Men i Bollnäs lag fanns det ändå spelare som stack ut lite extra. Mittfältaren Daniel Berlin som bland annat hade sin klubba med i förarbetet till de tre första målen. Och förstås anfallaren Patrik Nilsson som fortsätter att motsvara de högt ställda förväntningarna.

Han svarade för inte mindre än fyra mål. De två sista kom när Bollnäs stängde derbyt till sin fördel under matchens sista tio minuter. Nyförvärvet från Sandviken – som nu är uppe i totalt 23 mål på elva matcher – var heller inte sen att berömma Patrik Aihonen.

– Det är en av de värsta målvaktsinsatser jag har sett, säger Nilsson.

Aihonen igen:

– Det värmer att höra. Han har varit med ett tag.

Men Bollnäs kom undan med blotta förskräckelsen efter paus. Det var inte bara Daniel Liw som vara nära att överlista Aihonen. Även bland annat Oscar Wikblad hade förstklassiga chanser framför målet.

– Man går nästan på ett rus i en sådan här match. Och man behöver inte tagga i gång sig själv direkt. Inramningen var också fantastisk och det fick jag mycket energi av, säger Aihonen.

Men han fick även utstå en del kritik efter matchen i onsdags. Många menade att Vänersborgs kvittering till 3–3 inte såg helt otagbart ut.

– Det är inget som jag bryr mig om egentligen. Det är bara att gå vidare på nästa match. Jag vet vad jag kan och det räcker för mig, säger han.

LÄS MER: Bollnäs lagkapten efter derbysegern: "Det var mycket tack vare publiken"

LÄS MER: Bildextra från hälsingederbyt mellan Edsbyn och Bollnäs

MATCHFAKTA

Elitserien

Edsbyn–Bollnäs 3–7 (2–4)

Målen: 0–1 (1) Patrik Nilsson, hörna (Marcus Ståhl), 0–2 (5) Christian Mickelsson (Daniel Berlin), 0–3 (11) Tobias Björklund (Daniel Berlin), 1–3 (17) Tuomas Määttä, hörna, 1–4 (18) Patrik Nilsson ( Samuli Helavouri), 2–4 (41) Oscar Wikblad (Martin Frid), 3–4 (47) Tuomas Määttä (Joakim Svensk), 3–5 (80) Christian Mickelsson (Samuli Helavouri), 3–6 (86) Patrik Nilsson, 3–7 (90+2) Patrik Nilsson.

Hörnor: 14–7 (6–2).

Utvisningsminuter: 10–20.

Domare: Jonas Kandell.

Publik: 2 314.