Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK värvar hemvändare med dubbla SM-guld från Hammarby

AIK Bandy fortsätter att stärka laget inför återkomsten i elitserien.
Nu står det klart att Linnéa Larsson återvänder till klubben.
– Det är en utmaning jag gillar och ser fram emot, säger hon i ett pressmeddelande.

För sju år sedan gjorde Linnéa Larsson sin första säsong i AIK Bandy som 15-åring och kom att vinna två SM-guld på sex finaler med klubben innan hon lämnade för andra uppdrag.

Efter att hon etablerat sig i landslaget med bland annat ett VM-guld på meritlistan vänder hon nu åter till AIK efter att hon spelat i Hammarby förra säsongen.

Det som den senaste i raden av spelar att lämna Hammarby för AIK efter att det stod klart att AIK tar plats i elitserien igen efter att just Hammarby tvingats dra sig ur serien.

– Linnéa har unika spel- och ledaregenskaper som i kombination med hennes vinnarskalle borgar för att AIK på allvar utmanar de bästa lagen redan denna säsong. Linnéa är utan tvekan en världsspelare och har alla möjligheter att vara dominant i svensk bandy under många år, säger AIK:s vice ordförande Jonas Galotta i ett pressmeddelande.

Larsson själv är glad över att återvända till AIK.

– Nu är jag åter i den svart-gula tröjan och känner mig många erfarenheter rikare. Det ska bli spännande att se vad laget kan åstadkomma. Det är en tuff elitserie som väntar, kanske den tuffaste någonsin, men det är en utmaning som jag gillar och ser fram emot, säger hon.

Läs också: AIK Bandy förstärker med återvändande SM- och VM-guldmedaljör

För Plus-kunder: Linda Odén vänder "hem" för att föra AIK till toppen igen: "Chans på guld"