Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvenska bomben – Frillesås värvar duo från elitserien: "De vill hjälpa sin moderklubb"

Det kan vara årets silly season-bomb i allsvenskan.
Bröderna Fredrik och Mattias Johansson lämnar elitserien för att återvända till moderklubben Frillesås.
– Det är skitroligt, säger klubbens ordförande Lars-Johan Svanström.

29-årige Fredrik "Fidde" Johansson, som har spelat elitseriebandy med IFK Kungälv sedan säsongen 2008/2009, är klar för moderklubben Frillesås.

Det är också 24-årige lillebrorsan Mattias Johansson som så sent som för några veckor sedan spelade SM-final med Villa Lidköping. Han blir även spelande tränare efter att huvudtränaren Jesper Larsson tackat för sig efter två säsonger.

LÄS ÄVEN: För bra för bänken – då bryter Johansson med Villa

Klubbens ordförande Lars-Johan Svanström är lyrisk över brödernas återkomst till klubben som fostrade dem.

– Det är skitroligt. Jag minns när jag kom som ordförande för åtta-nio år sedan och "Matte" och "Fidde" lämnade för Kungälv. Vi lyfte på hatten och kände att de var kanonspelare. Sedan dess har bygden och medlemmar åkt till Kungälv och sett dem utvecklas, säger han.

Med skridskostarke mittfältaren Fredrik Johansson och offensive energiliraren Mattias Johansson är Frillesås målsättning att på sikt etablera sig i den hopslagna superallsvenskan som tar form säsongen 2017/2018.

– Vi vill stärka bandyn så här långt söderut där många pessimister tycker att bandy inte ska spelas helst. Nu när det är som det är med Surte (som åkte ur södra allsvenskan den här säsongen) och nedlagda Gais vill vi visa framfötterna i allsvenskan, säger Lars-Johan Svanström.

LÄS ÄVEN: Villas doldis glänste mot Bollnäs

Han lyfter fram Christer Lind i Frillesås sportgrupp som under en längre tid varit drivande i värvningarna av bröderna Johansson.

– När det gick så bra för Villa trodde vi inte att "Matte" skulle komma hem till bygdens lag. Det är en stor grej för oss och extra roligt är att han får med sig brorsan för att de vill hjälpa sin moderklubb.

Frillesås slutade femma i södra allsvenskan säsongen som gick.