Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grycksbo seriesegrare i damallsvenskan: "Det känns fantastiskt roligt"

/

Under säsongen har nykomlingarna Grycksbo imponerat i damallsvenskan. Åtta av tio matcher slutade med vinst och säsongens sista match var inget undantag.
– Vi känner oss väldigt nöjda, säger Grycksbos tränare Eva Palm Uhlin.

Annons

I lördagens match mot Bollnäs gick Grycksbo tidigt gick upp i en 3–0-ledning.

– Vi inledde fint och hade många målchanser, men deras målvakt var väldigt bra.

I den andra halvleken kunde gästerna reducera men Grycksbo förde spelet och kunde utöka sin ledning till slutliga 5–3.

– Vi hade bra passningsspel och många avslut. Det var en stark laginsats där hela kollektivet gjorde jobbet. Alla spelare gjorde sitt och vi hade övertaget hela matchen, säger Eva Palm Uhlin.

Damlaget bildades under hösten 2015 med många spelare från Grycksbos F17-lag. Under säsongen har damlaget bara förlorat två matcher.

– Målet med damlaget var att utvecklas. Vi har tagit steg för steg och vi har verkligen tagit många kliv framåt. Vi är jätteglada över att ha vunnit serien.

Även Grycksbos F17-lag har imponerat och vunnit nio av tio matcher. Av grundserien återstår tvåmatcher innan slutspel i Flickallsvenskan väntar.

– Vi har ett jämnt och skridskostarkt lag. Det var skönt att vi spelade bra i matchen mot Bollnäs, det visar allt sitter. Vi jobbade hårt och hittade vårt eget spel och det tar vi med oss i kommande slutspel, säger Eva Palm Uhlin.

Mer läsning