Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är Dalarnas nya bandyhopp – Grycksbos Wilma Uhlin uttagen i talanglandslaget

Hon var en av de tongivande spelarna i den norra allsvenskan med sitt Grycksbo. Nu har 15-åriga Wilma Uhlin handplockats till talanglandslaget. Och den framtida målsättningen är glasklar. – I år blir det väl F17-landslaget som jag satsar mot, men längre fram är det a-landslaget, säger Uhlin.

Annons

Med sina 18 poäng från sin mittfältsposition var15-åriga Wilma Uhlin näst bästa poängplockare i hela den norra allsvenskan, som Grycksbo till sist vann.

Beskedet att Uhlin blivit uttagen till talanglandslaget fick hon på fredagen. Ett oväntat besked, konstaterar hon.

– Ja, det är klart. Men det ska bli lärorikt. Jag har nog inte hunnit ta indet riktigt än. Men jag kommer nog att få mer hjälp och lära mig ganska mycket,säger Uhlin när Sporten når henne.

LÄS ÄVEN: Här är Grycksbos landslagstjejer

Talanglandslaget är ett koncept där utvalda spelare i olika åldersgrupper får hjälp med att utveckla sitt bandyspel ytterligare och Wilma Uhlin är en avblott fem F17-spelare i hela Sverige som har blivit uttagen.

Målet med konceptet är spelarna ska utvecklas till elitspelare som så småningom ska ta klivet in i de svenska bandylandslagen.

– Det kommer nog att hjälpa mig vidare så att jag kan nå högre och komma längre inom bandyn.

Vad siktar du mot?

– Det är väl att komma med i landslaget. I år blir det väl F17-landslaget som jag satsar mot, men längre fram är det a-landslaget.

LÄS ÄVEN: Historisk seger för Grycksbo i allsvenskan

Grycksbos tränare, Eva Palm:

– Det här är en chans för henne att få möjlighet att utvecklas till att bli en duktig bandyspelare i framtiden. Vi har följt våra tjejer sedan skridskoskolan och nu blommar våra talanger fram. Vi är otroligt stolta och glada över att ha en representant från lilla orten Grycksbo med bland dessa utvalda bandyspelare

En annan utvecklingsfaktor för Grycksbospelarna är det samarbete som man har med Sandviken och deras lag i elitserien. Sedan en tid tillbaka harGIF-spelarna möjlighet att träna med elitseriespelarna, något som Wilma Uhlin har utnyttjat.

– Det har varit jätteroligt att få träna med dem. Det blir en helt annan nivå, och de kör mycket hårdare. Det är kul att köra med lite äldre, som kör ganska hårt. Det blir lite mer utmanande, säger Uhlin.

Några planer på att lämna Grycksbo har hon dock inte än på ett tag.

– Just nu hade jag tänkt att spela kvar i Grycksbo och jag blir nog kvar här ett tag. Nu tycker jag att det går ganska bra för oss, så jag ska spela kvar här så länge jag kan. Jag trivs jättebra.

LÄS ÄVEN: Bandyprofilen startar Dalarnas enda damlag

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

Ladda hem nya versionen av Dalademokratens iPhone-app här

Ladda hem nya versionen av Dalademokratens Android-app här

Mer läsning