Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Andersson tillsammans igen när Skutskär vann historisk premiär: "Helt fantastiskt att vi är igång"

Malin gjorde det första målet, framspelad av Camilla, och Louise var – äntligen – målvakt igen.
För systrarna Andersson var Skutskärs premiärseger mot Kalix med 16–3 extra efterlängtad.
– Det känns helt fantastiskt att vi är igång igen, säger Louise Andersson.

Annons

Systrarna Camilla, Louise och Malin Andersson spelade äntligen tillsammans igen i Skutskär.

Hon bor bara en liten bit från idrottsplatsen och var en av de första att hörsamma Skutskärs upprop om att starta upp ett damlag igen i vintras. 29-åriga Louise är äldst av systrarna och var reservmålvakt i samarbetet Strömsbro/Skutskär innan hon fick ett ultimatum av en distriktslagscoach och valde innebandyn i Gävle GIK i äldre tonåren stället, vilket blev korpen när barnen Moa och Leo föddes.

Medan Camilla, 23, och Malin, 25, spelat i Sandviken och blivit landslagsspelare på kuppen har Louise allt mer längtat tillbaka till bandyn. Det var elva eller tolv år sedan hon senast stod i ett bandymål, hon är osäker själv. Men en sak är säker, hon har stor del i Skutskärs nysatsning eftersom det var hon som väckte idén hos Johanna Pettersson om att sig an laget som spelande tränare.

Men riktigt så här bra trodde hon inte att det skulle bli.

– Nej, och jag var tveksam till att jag skulle räcka till själv, men Kent (Hockman, sportchef) sa han trodde på mig så det var bara att köra. Och det är ju så kul, vi har riktigt roligt och trivs så bra tillsammans. Jag har följt Malin och Camilla i Sandviken och åkt och kollat på deras matcher, men det här blir som en nytändning för dom också.

Malin Andersson gjorde det historiska första målet i Skutskärs premiärseger mot Kalix, framspelad av Camilla.

Skutskärs ismakare hade fått till en jättefin is på bara några dagar, mer än 200 personer såg på och Malin Andersson gjorde det historiska första målet för "Nya Skutskär" efter sex minuters spel, framspelad av Camilla givetvis. Sen rullade på och resultattavlan visade till sist 16–3 efter 90 spelade minuter.

Det finns finns en uppenbar risk för att Louise Andersson inte kommer få sådär jättemycket att göra i målet i vinter.

– Kalix ska visst vara ett av de bättre lagen i serien, och så vinner vi med 16–3. Men vi visste att det kunde bli så här, och vi får utvecklas och bli bättre på träningarna i stället och förhoppningsvis gå upp i elitserien direkt, säger Louise Andersson.

Vad är svårast när man varit borta så länge från bandymålet?

– Det går fortare i dag, och så är det helt annan utrustning. Benskydden är större än dom jag hade förut.

Johanna Pettersson var mest målglad mot Kalix och sköt fem mål, och systrarna Andersson trivs med sin nya tränare.

– Hon sitter på jättemycket kunskap, och har varit med så länge att hon vet vad som krävs för att man ska nå dit man vill. Så det har funkat jättebra med henne som tränare, vi har mycket att lära även om det blir den här typen av matcher, säger Malin Andersson.

– Men vi får gilla läget. Det här var ett beslut som bandyförbundet tog och då får vi göra det bästa av det. Men det är ju kul att få göra lite mål, det har man inte gjort på några år.

Skutskär–Kalix 16–3 (8–3)

Mål, Skutskär: Johanna Pettersson 5, Sara Sundell 2, Linnea Gunnarsson 2, Malin Andersson 2, Emelie Timan, Isabelle Holmstedt, Hanne Gezelius, Sara Adolfsson, Elin Öqvist.

Kalix: Susanna Lehosmaa 2, Lina Bergeskans-Tano.

Publik: 208.

LÄS MER: Skutskärs IF – bandyklubben som vägrade dö

Mer läsning