Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråket i Ljusdals BK: "En situation som vi håller på att lösa"

/
  • Filip Ljus var inte med senast när Ljusdal föll mot Tellus.

Filip Ljus är en av landets mest lovande spelare född 1998 – och aktuell för spel i P19-landslaget.
Men efter tre raka starter som anfallare i Ljusdals BK i allsvenskan fanns han inte med på isen i lördagens match mot Tellus.
– Jag kan inte berätta om det just nu, säger 17-åringen om den konflikt som tycks ha uppstått i klubben.

Annons

I Ljusdals premiär i allsvenskan, hemma mot nykomlingen Helenelund, stod Filip Ljus för 2–1-målet i början av den andra halvleken – och LBK kunde sedan vinna med 3–1. I matchen efter, borta mot Spånga/Djurgården nätade 17-åringen vid 6–2-segern, och när LBK fortsatte borta mot Västanfors assisterade Filip Ljus till Samuel Nybergs tidiga ledningsmål.

– Jo, alltså, det har väl gått ganska bra. Mål i de två första matcherna och assist i den sista, så det är poäng i varje match i alla fall. Det är väl hyggligt, men man vill alltid ha mer, säger han.

Men efter tre raka segrar så saknades Filip Ljus, som är en av landets allra största talanger född 1998, i truppen till lördagens hemmamatch mot Tellus. En match som Ljusdal lite överraskande förlorade med 1–2 .

Det framgår med tydlighet att det råder någon form av konflikt i Ljusdals BK. Men de inblandade lägger locket på.

– Det kan jag inte berätta om just nu, säger Filip Ljus själv.

Han har också blivit utlånad till Edsbyns P18-lag, där han spelat match.

– Det (utlåningsavtalet) gjordes för en vecka sedan. Jag spelar i LBK, men även med Edsbyn när det finns tillfälle, säger han.

LÄS MER: Bänken i fjol – nu är han ordinarie

Filip Ljus, som räknar sig själv som mittfältare snarare än anfallare i första hand, är uttagen i den första 40-mannatruppen till P19-landslaget. Där är de äldsta spelarna ett år äldre än honom.

– Den kommer att bantas ner till 30 den här veckan. 97:orna är riktigt vassa, säger Filip Ljus.

Det svenska P19-landslaget spelar hemma-VM (i Trollhättan) i början av februari, och exempel på spelare som Filip Ljus lär få konkurrera med som mittfältare/anfallare om en plats i den slutgiltiga truppen är Vetlandas Martin Landström, Sandvikens Rasmus Linder, Tillbergas Joel Engström och Edsbyns Oscar Wikblad.

– Det blir nog tufft att komma med där, och jag har inte så höga förväntningar. Men det är kul att få visa upp sig, och jag ska självklart göra allt jag kan, säger Filip Ljus.

Men du kan inte säga varför du inte spelade mot Tellus?

– Nej, det kan jag inte.

Är du med i nästa match då?

– Ja, jag siktar på det.

LÄS MER: Bröderna som vill köra över varandra

Ola Bengtsson, klubbchef i Ljusdals BK, bekräftar till vissa delar att det faktiskt råder någon typ av konflikt i laget.

– Ja, vad ska jag svara på det? Vi har en situation som vi håller på att lösa, och den var inte utredd inför lördagens match. Därför ställdes han (Filip Ljus) över, säger han.

Att Filip Ljus spelar ungdomsbandy i Edsbyn är dock inget konstigt.

– Det har vi kommit överens om, han tycker att han får lite för lite matcher och vill väl glänsa lite mot mer humant motstånd.

Men du kan inte berätta mer?

– Nej, jag tycker att det här är något som ska vara mellan oss.

Ljusdal möter Borlänge på bortais i nästa omgång. En match som spelas på fredagen.

LÄS MER: Storebror Ljus efter smällen: "Det var den käften det"