Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här välsignas Ljusdals BK i kyrkan

/

Lite hjälp av högre makter.
Kanske är det vad Ljusdals BK behöver för en bra placering i allsvenskan till vintern.
På onsdagskvällen välsignades laget vid en gudstjänst i Ljusdals kyrka.
– Det var ärofyllt, säger Jens Hermansson, som bar processionskrucifixet in i kyrkan.

Annons

Ljusdals BK åkte ur elitserien i våras och vill vara tillbaka i bandyns finrum redan till säsongen 2016/2017. För att lyckas är klubben beredd att göra det mesta – ja, till och med ta hjälp av högre makter.

På onsdagskvällen tog pensionerade kyrkoherden Bo Johansson, just nu på vikariat i Ljusdal, in LBK i kyrkan. Under gudstjänsten välsignades spelarna som ska försöka nå en bra placering i norra allsvenskan.

– Det som slår mig är att det är unga människor, och deras engagemang att sjunga var större än hos hockeyspelarna, säger Bo Johansson, som även välsignat hockeyspelarna i Hudiksvalls HC inför sju säsongsstarter.

Den skridskostarke mittfältaren Jens Hermansson, som var lagkapten i LBK förra säsongen, fick ta ett litet större ansvar än sina lagkamrater. När laget gick in i kyrkan var det han som bar processionskrucifixet.

– Han (kyrkoherden Bo Johansson) frågade om det var någon som ville bära det, och "Bangura" (materialaren Jocke Bergius) tyckte att jag skulle göra det. Det kändes ärofyllt, säger Jens Hermansson, som också gillade den nya upplevelsen att bli välsignad i kyrkan.

– Det var kul, säger han.

Skulle ni inte ha gjort detta inför förra säsongen, så hade ni kanske varit kvar i elitserien nu?

– Haha, ja, kanske var det den sista turen som fattades då...

Kyrkoherden Bo Johansson, som kommer från Uppsala men som verkat i Hudiksvall, kommer att besöka Idrottsparken i Ljusdal i vinter.

– Ja, jag har blivit inbjuden, så det kommer jag att göra, säger han.

Tror du att Gud kommer ha ett litet extra öga till LBK nu då?

– Jag tror att Gud har ett litet extra öga till var och en som kanske förstår att de kan hämta en kraft utanför sig själva.

Ljusdal har spelat två träningsmatcher hittills den här försäsongen, oavgjort mot Borlänge och förlust i en jämn match mot ryska Sibselmash. Nu på lördag spelar Ljusdal igen – i Edsbyn mot finska Mikkelin Kampparit.

– Det ska bli jätteroligt att spela igen. Vi tar steg hela tiden, och har haft bra snack som vi vill bygga vidare på, säger Jens Hermansson.

Mer läsning