Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK bekräftar kontakt med Ivanushkin: "Vi letar fortfarande efter en färdig forward"

Allsvenska Ljusdal har värvat Micha Svechnikov, Olle Sundin och Marcus Wikman.
Nu bekräftar klubbchefen Ola Bengtsson att ryktet om världsspelaren Evgeny Ivanushkin delvis stämmer. – Jag har pratat med Micha om Ivanushkin, och han har ställt frågan till honom, säger Ola Bengtsson.

Annons

LBK har pratat med Evgeny Ivanushkin – men det ska vara en annan rysk forward som är på gång till klubben.

Under en längre tid har det envist pratats "på byn" om att Ljusdals BK varit på väg att landa världsspelaren och anfallaren Evgeny Ivanushkin till det redan starka allsvenska lagbygget.

– Jag kan bekräfta att jag har pratat med Micha (Svechnikov) om Ivanushkin, och att han har ställt frågan. Men det ledde ingenstans då, och nu är han väl klar för en annan klubb, säger Ola Bengtsson.

Ljusdal, som gör ispremiär i Edsbyn på tisdagskvällen, har en annan rysk anfallsspelare på radarn. Det kan Ola Bengtsson också bekräfta.

– Vi letar fortfarande efter en färdig forward, det kan jag säga. Det finns några konkreta namn.

En ryss är huvudspåret?

– Eh, ja. Vi har kommit så pass långt att vi jobbar på en finansieringslösning. Jag är inte säker på var det kommer att ta vägen. Men blir det en ryss som är det ett sexmånaderskontrakt, oktober till mars som gäller.

LÄS MER: "Vi behöver en forward, sen ska vi upp i elitserien"

Inför elitseriesäsongen 2014 (som slutade med att LBK åkte ur) värvades forwarden Jura Marinov in med stora förväntningar på sina axlar. Det slutade inte lyckligt, då Marinov sparkades veckan innan elitseriepremiären. Risken för en liknande flopp nu är obefintlig, enligt Ola Bengtsson.

– Jag kan väl säga att det här är en spelare som håller hög elitserieklass, säger han.

LÄS MER: Micha Svechnikov är tillbaka i LBK

Ljusdal har även ett par till spår, men de ska vara förhållandevis kalla.

– Det finns lite för lite bandyspelare, det är svårt att hitta någonting i Sverige. Men vi har lite tankar där också, säger Ola Bengtsson, som kommenterar den befintliga truppens nuvaranda konstruktion så här:

– Även om "Bejja" (Johan Berglund) inte är i sin bästa form i början av säsongen så vet vi att så fort han tar på sig skridskorna så kommer han vara bra. Micha kommer vara bra, han är en världsspelare och Svensson (Jonas) är en riktigt bra målvakt bara han blir frisk.

Ola Bengtsson fortsätter:

– Men jag förväntar mig att kärnan i truppen, som varit med oss ett antal år nu, tar ett stort och tydligt steg för sig själva och sin egen kvalitet och för hela truppen.

Vilka syftar du på?

– Jens Hermansson, Jonas Pettersson, Emil Melin, Christoffer Norgren och Mattias Sand. De har stått och stampat ett tag, jag vill se att de är redo att ta ett större och starkare ansvar för att driva på det här.