Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerman poängräddare med turligt mål för Borlänge borta mot Västanfors

Det började med ett oturligt baklängesmål tidigt, men återbetalade sig med ett likadant framåt för Borlänge med tio minuter kvar för 3–3 borta mot Västanfors.
– Men vi är besviken att vi inte tar två poäng, säger lagkaptenen Patrik Allansson Roos.

Annons

Det var tredje gången gillt för bortamötet i Västanfors där blidvädret satt stopp dubbelt upp. Nu visade termometern på 14 minus och förhållandena var i princip perfekta i den allsvenska bandymatchen.

Men det började olyckligt för Borlänge. Redan i åttonde minuten slog hemmalaget in en boll från kortsidan som styrs in i mål via Borlängespelare.

– Den hade lika gärna kunna gå förbi, så det var väldigt oturligt, säger Patrik Allansson Roos.

Borlänge reste sig ändå och gick upp i 2–1-ledning i paus efter snyggt skott av Fredrik Eriksson och hörnmål av Erik Stoor. Men sedan tog Fredrik Rydberg, Västanfors store målskytt med 23 mål, hemmalaget tillbaka i matchen igen med två mål, varav ett på straff, till ledning 3–2.

Ett resultat som länge såg ut att stå sig matchen ut. Men tio minuter före slutet, med en spelare utvisad, var turen åter på Borlänges sida när Hampus Åkerman gjorde 3–3.

– Det var i princip likadant som deras 1–0 med en boll från kortsidan som studsade in i mål, säger Patrik Allansson Roos.

Därmed räddades en poäng. Men Borlänge hade hoppats på mer.

– Vi skulle behövt vinna i dag och var värda segern också, tycker jag. Vi ägde matchen och de slog mest långt. Men så har sett ut många matcher, säger lagkaptenen som ändå var nöjd med lagets prestation som var ett lyft mot tidigare:

– Vi visade bra kampvilja, täppte till försvarsmässigt, vann närkamperna och är på rätt väg nu.

Mer läsning