Tisdag 25 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återkomsten blir inte av – Brown bryter kontraktet med LBK: "Varit ett tufft beslut"

Kevin Brown var klar för en återkomst till Ljusdals BK, men den blir inte av. Anfallaren har rivit sitt kontrakt med klubben på grund av studier i Dalarna. – Jag är skyldig mig själv den här tjänsten, säger den 23-årige profilen och landslagsspelaren.

Annons

Kevin Brown lär fortsätta spela bandy i Borlänge.

Kevin Brown började bandygymnasiet i Ljusdal och gjorde sedan sex säsonger i LBK. Efter en kortare utlåning till moderklubben Gustavsberg kom han till Borlänge inför säsongen 2014/2015.

Efter två år i Dalarna var det dags för honom att komma tillbaka till Ljusdal – och både för egen och lagets del satsa mot elitserien igen.

LÄS MER: Kevin Brown återvänder till LBK

I mitten av mars skrev han på ett ettårskontrakt med option att förlänga med LBK. Knappt två månader senare väljer han och klubben att riva det.

– Jag har haft en lång och proffsig dialog med Ola (Bengtsson, klubbchef) under de två senaste veckorna. Jag har kommit in på en väldigt bra lärarutbildning i höst i Falun, och den helhetslösningen kan jag inte bortse ifrån. Jag trivs bra med barn och ungdomar och vill utbilda mig ännu mer inom det. Så studier och bandy är något jag verkligen måste ta tag i, säger Kevin Brown, som även är landslagsman för USA.

Kevin Brown, svensk spelare i USA:s bandylandslag.

Det fanns en överenskommelse med Ljusdal om att han kunde bryta sitt avtal vid ett sådant här scenario, mer dramatiskt än så är det inte.

– Att jag missar den här elitsatsningen är kanske något som folk kommer höja på ögonbrynen över. Jag är helt övertygad om att man (Ljusdal) spelar elitseriekval i vår och kommer ha stora chanser där. Jag känner starkt för Ljusdal, och det här har varit ett tufft beslut, säger Kevin Brown, som inte hann flytta tillbaka till Ljusdal utan bor fortfarande kvar i Borlänge.

Så det är där du kommer spela?

– Som det ser ut så blir det Borlänge Bandy. Dels har jag spelat här i två år, och jag har fortfarande förutsättningarna att ta nästa kliv här.

– Det är tråkigt för de som hoppats att jag skulle spela i gulgrönt till vintern. Men jag var skyldig mig själv den här tjänsten, nu får det bli den här helhetslösningen. Det blir en längre väg att ta, men man får acceptera situationen. Jag vill verkligen arbeta och verka som en förebild, och en lärarutbildning är ju fem år, säger Kevin Brown.

Mer läsning