Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Fosshaug in i Borlänge Bandys nya ledarstab – "Bygdens grabb som ger tillbaka"

Borlänge Bandy har plockat in tre ordentliga spetsförvärv på isen.
Nu kan Sporten avslöja klubbens nästa bomb.
Bandylegendaren och Borlängesonen Pelle Fosshaug blir en del av klubbens nya ledarstab.
– Det är bygdens grabb som nu ger tillbaka till moderklubben och det är vi skitstolta över, säger sportchefen, Daniel Johansson.

Annons

Redan för två år sedan var det snack om att Pelle Fosshaug skulle få någon form av roll i Borlänge Bandys organisation.

Då rann det ut i sanden, men inför vintern i den norra allsvenska så har klubben nu säkrat legendarens namnteckning.

Pelle Fosshaug

Fosshaugs titel i den nya ledarkvartetten blir samma som han även har i Västerås SK – teknisk rådgivare.

LÄS ÄVEN: Därför väljer Pekka Rintala spel i Borlänge och allsvenskan

Det bekräftar klubbens sportchef, Daniel Johansson, när Sporten når honom.

– Han har känt att han en vacker dag vill ge tillbaka till sin moderklubb också. I dialog med VSK och med oss så har vi kommit överens om att han ska lägga tid uppe i Borlänge också, i samma roll, säger Johansson och förklarar närmare vad Fosshaugs uppgifter kommer att vara:

– Han är med, tillsammans med spelarna, och lägger upp en taktik och hur vi ska spela. Tillsammans med tränarna lägger han upp hur vi ska träna för att nå de gemensamma mål vi sätter upp. Sedan kommer han att medverka vid teoripass och träningar en gång i veckan för att se till att vi jobbar utefter det som vi har kommit överens om.

– Det är en väldigt, väldigt stor roll, bland de viktigaste vi har i föreningen just nu. Ska vi ta nästa steg så behöver vi kunskapen för att kunna ta det.

Kommer han att vara med under matcher?

– Det har vi inte pratat om i det här läget. Det vi har kommit överens om är att han är med på träning en gång i veckan och är med i tränarstaben. Men funkar det tidsmässigt kan det kanske hända att han kommer att vara med.

Borlänge Bandy tagit in starka spelarnamn som Björn Hellman, Artyom Shekhovtsov och Pekka Rintala under uppehållet och att Fosshaug nu även ansluter ser Johansson som något av kronan på verket.

– Vi har haft tre gigantiska nyförvärv på isen. Men att vi nu får en sådan här legendar med, som ska jobba med de här killarna, det är kanske egentligen den största nyheten. En stor anledning till att de här killarna är intresserade av vår satsning är att de kommer att få jobba så nära med honom.

LÄS ÄVEN: Ännu en värvningsbomb av Borlänge

Vad betyder det här för föreningen Borlänge Bandy?

– Jättemycket, för hela föreningen. Tanken är att Pelle ska hjälpa a-laget till nästa nivå, samtidigt som han ska hjälpa ungdomslagen också. Så att vi hittar en röd tråd genom hela föreningen.

– Det är jätteroligt för föreningen, killarna och alla att få jobba med en sådan här legendar. Han är ju en av de största i historien och det är extra roligt att han kommer ifrån Borlänge. Det är bygdens grabb som nu ger tillbaka till moderklubben och det är vi skitstolta över.

Borlänges sportchef, Daniel Johansson.

Huvudtränare blir Joakim Nyström, som lyfts upp från egna led och förutom Fosshaug så kommer även Ulf Hedlund, senast i Heros, och Ulf Stoor att vara delar av den nya ledarstaben.

– Det är roligt, för Nyström och Pelle känner varandra sedan barnsben. Det här gör ju att hela ledarstaben har Borlängeanknytning.

– Vi kände att det vi skulle satsa på om vi har Pelle med är engagemang, trygghet, att man ska ha kul ihop att man ska känna Borlängehjärta. Då tänkte jag att det är fantastiskt att satsa på ett gäng som lever runt Borlänge Bandy. Det engagemanget kommer att smitta av sig på spelargruppen.

Mer läsning