Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge knep en poäng mot serietvåan

Borlänge tog ledningen tre gånger i matchen mot topplaget Tellus. Alla gånger lyckades hemmalaget dock kvittera och Borlänge fick nöja sig med en poäng med mersmak.

Annons

Borlänge hade ledningen sent i matchen mot Tellus men hemmalaget fick in en kvittering i den 81a matchminuten. Borlängespelaren Patrik Allansson Roos menar att laget nu är på rätt väg efter en lite tyngre period.

– Vi är otroligt nöjda med matchen. Vi gjorde en bra match mot Västanfors senast och bygger vidare på det här i dag, säger han.

Borlänge tog ledningen efter drygt fyra minuters spel när unge Lukas Mårdberg fick in bollen efter assist från Allanson Roos efter ett frislag. Tellus kvitterade efter en halvtimmes spel på straff. Sedan följde ett mål till vardera för lagen innan paus.

Borlänge valde att ligga lite lägre med laget i dag för att minimera de farliga långa lyften från Tellus, berättar Patrik Allansson Roos. Något som också lyckades till stor del då Tellus chanser var relativt lätträknade.

– Vi håller oss till planen vi har satt upp, spelar ett tight försvarsspel och när vi väl får bollen är vi lugna i bollhållningen, säger Patrik Allansson Roos.

Han tror laget kan vara med och utmana topplagen när man har en bra dag.

– Det har vi kvalité för, sen att vi ligger där vi ligger är nog mycket att vi inte haft det rätta självförtroendet i gruppen, säger Patrik Allansson Roos.

Härnäst för Borlänge väntar återigen Västanfors som laget spelade oavgjort mot för bara några dagar sen.

– Absolut kan vi plocka några placeringar till i serien, det tror jag definitivt, säger Patrik Allansson Roos.

Mer läsning