Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Skarps skytte tystade Rättvik: "Det har hackat för oss tidigare"

/

Ledning i paus, underläge i andra halvlek – men Ljusdal vände och vann.
Stor matchhjälte blev fyramålsskytten Daniel Skarps som även satte segermålet.
– Det är viktigt att göra mål på fasta, säger han.

Annons

Bandylivet leker för Daniel Skarps för tillfället. När Ljusdal mötte Rättvik i en mycket tät match firade hans skytte stora triumfer. Förutom segermålet på en retur, stänkte veteranen in ytterligare tre mål matchen.

Alla på fasta situationer.

– Det hör inte till vanligheterna. Och det speglar väl kanske inte spelet. Men det är viktigt att göra mål på fasta och förstås väldigt skönt, säger Daniel Skarps.

LÄS MER: Trist återkomst för Rättviks Jimmy Svensson

Han avslöjar att han aldrig tidigare gjort fyra mål i en och samma match i allsvenskan.

Däremot tidigare under karriären i en slutspelsmatch med Edsbyn

– Det var en semifinal mot Villa. Jag gjorde en "indianare" så att vi förlorade första matchen borta, så det var skönt att sedan sätta fyra i returen på hemmaplan.

Ljusdal har tidigare under säsongen haft stora problem med just hörnor. Som exempelvis i premiären mot Helenelund lyckades inte laget göra mål trots hela 17 försök.

– Vi har ett bra hörnskytte, men det har hackat för oss tidigare och inte blivit någon utdelning. Nu har vi lagt ner mycket tid på träningarna, flyttat positioner och det känns redan bättre, säger Skarps.

LÄS MER: Veteranen Skarps stortrivs i allsvenskan

När Marc Samuelsson med kvarten kvar gav Rättvik ledningen med 4–3 var det en scenförändring som inte många trodde på efter den första halvleken.

Men Ljusdal hade inte gett upp.

Långt därifrån.

I den 82:a minuten fick hemmalaget en av många hörnor i matchen.

– Det var en från höger som jag bröt. Det var meningen att vi skulle skjuta längre bak. Men inslaget gick fel och det var inte mycket vinkel.

Bara knappt två minuter senare kom det avgörande målet.

– Det var en försvarare som fick bollen och rensade rakt ut efter isen. Jag stoppade den och drog en isare tillbaka så att målvakten inte hann med. Det var skönt och framför allt att vi fick två poäng.

En seger som gör att Ljusdal toppar den norra allsvenskan. Men själva spelet var inget som Daniel Skarps var särskilt nöjd med inför kommande matcher.

– I början fram till 2–0 kändes det bra. Jag vet inte vad som hände sen. Det är inte förrän på slutet när vi började jaga och fick in 4–4 som vi tog tillbaka initiativet.

Rättvik pressade på för en kvittering – men hemmalaget lyckades hålla undan och få med sig två poäng.

Och trots sina fyra mål framhöll Daniel Skarps en lagkamrat.

– "Pärtan" (Pär Törnberg) gör en otrolig skillnad. När vi hade ett spel som inte fungerade tog han bollen i straffområdet och skapar själv målchanser och hörnor.

LÄS MER: Mattias Sand är tillbaka i LBK: "Man har känt att man saknar någonting"

LÄS MER: Så gick matchen minut för minut

Mer läsning