Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstart för Samuelsson och Rättvik på bandysäsongen

/
  • Marc Samuelsson fick en skön start på säsongen med fyra mål, tre av dem i den första halvleken.
  • Segerjubel efter seger 6–4 mot det tippade topplaget IK Tellus.
  • Jesper Hjelm var tillbaka i Rättvik och hade en lyckad comeback med två målgivande passningar. Utöver det drog han också på sig en utvisning.

Säsongen rivstartade för IFK Rättvik som körde över Stockholmslaget Tellus i den första halvleken av årets seriepremiär. Ställningen var 4–0 efter de första 45 minuterna där gästerna knappt hade fått ett skott på mål.
– Jag hade ingenting att säga i halvtid till spelarna mer än att de skulle fortsätta som i första, berättar Rättviks tränare Gusse Bjernulf efter matchen.

Annons

Rättvik såg väldigt täta ut i defensiven och skapade gång på gång lägen för att själva göra mål. Trots den stora ledningen i paus hade laget missat tre frilägen, och haft ett par skott precis utanför. Det var inte den matchbilden någon hade väntat sig i mötet mellan lagen eftersom Rättvik fick kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan förra året och Tellus slutade då trea.

– Jag blev överraskad över att vi spelade så väldigt bra. Allt klaffade, vi hade bra fokus, gjorde ett bra jobb. Vi gör precis det vi ska, säger Bjernulf.

En annan som gjorde precis det han skulle var Marc Samuelsson. Samuelsson gjorde under fjolåret åtta mål under hela den allsvenska säsongen. I årets premiär slog han till fyra gånger.

– Det känns jävligt bra att ha kommit i gång med målskyttet på en gång, säger anfallaren.

Samuelsson gör sin andra säsong i Rättvik och har inför den här lagt om träningen och gått ner 7-8 kg.

– Jag vill utvecklas som bandyspelare och inför den här säsongen har jag tränat otroligt hårt. Jag är mycket bättre förberedd i år.

Hela Rättvik såg under premiären väldigt bra förberedda ut trots att de tappade något i den andra halvleken.

– Det är ett väldigt svårt läge att gå ut till andra. Vi tappar lite energi, men jag tycker ändå att vi håller ihop det väldigt bra, säger tränare Bjernulf.

Vad ska vi förvänta oss av IFK Rättvik den här säsongen?

– Vi ska inte behöva kvala i år i alla fall, sen får vi ta det där ifrån.

Mer läsning