Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett tätt försvar ska ge Ljusdal en kvalbiljett: "Vi prioriterar defensiven"

/

Ett bra lag byggs bakifrån brukar det heta.
Serieledarna Ljusdal har släppt in minst mål i allsvenskan.
– Vi prioriterar defensiven och det syns också i tabellen, säger Mattias Sand som nu spelat sju matcher efter sin comeback.

Annons

Visserligen släppte Ljusdal in fem mål i senaste segermatchen mot Katrineholm. Men en titt på den senaste raden av matcher visar tydligt att Ljusdal har en defensiv som bara fungerar bättre och bättre.

– Alla lägger ner ett hårt jobb och gör det också lättare för oss i backlinjen. Att släppa in så lite mål som möjligt är en viktig sak att ta med sig in i ett kval, om vi nu går dit. Då måste vi sätta defensiven först, säger Mattias Sand.

LÄS MER: Mattias Sand är tillbaka i LBK: "Man har känt att man saknar någonting"

Totalt har Ljusdal spelat 17 matcher hittills den här säsongen. På senare tid är det också med Mattias Sand tillbaka i laget på allvar igen. Försvarsspelaren gjorde comeback i december efter att egentligen lagt av med bandyn efter förra säsongen.

– Jag har fått kämpa att få upp konditionen och själva bandyspelet. Men det har gått över förväntan: Jag spelar högerback som under de senaste tre åren så man går lite på rutin också, säger Sand som när Bandypuls pratar med honom just är i färd med att få behandling inför torsdagens träning på IP i Ljusdal.

Men någon större fara är det inte med 30-åringen från Bobygden utanför Delsbo.

– Nej, kroppen är lite ovan och det är bara några småskavanker.

En som också är nöjd med att kunna räkna in Sand inför fortsättningen av säsongen är tränaren Patrik Larsson.

– Han har klivit in och varit riktigt bra. Jag är glatt överraskad att han så snabbt kommit tillbaka. Men vi söker fortfarande några smådetaljer både när det gäller i uppställningen och i spelet.

LÄS MER: Jonas Petterssons klubba glödhet när Ljusdal tog ny seger

När fem matcher återstår behövs det inte många poäng till innan Ljusdal har säkrat en plats bland de två första som en kvalbiljett till elitserien.

– Jag vet inte riktigt hur det ligger till. Men jag har förstått att vi är ganska nära. Det är den gamla klyschan som gäller att ta en match i taget,

Tränaren Patrik Larsson fyller i:

– Vi börjar landa där, men även om vi blir klar för ett kval är de väldigt viktigt att göra bra saker i matcherna hela vägen ut.

Seger med 4–2 senast. Vad är det ni måste se upp med hos Borlänge?

– Det är ett betydligt bättre lag än vad tabellen visar. Efter deras poängavdrag gör att de är indragna i striden om kvalet nedåt och kommer säkert att vara helladdade. Det viktigt att vi är ödmjuka inför matchen.

En glädjande nyhet för Ljusdal är att Christoffer Norgren är med och tränar igen efter sin svåra knäskada. Men en comeback lär dröja i ytterligare några matcher.

LÄS MER: Christoffer Norgren riskerar att missa hela säsongen

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning