Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS dominerade i derbyt mot Rättvik

Det var ett taggat Falu BS som åkte ut på isen i Rättvik Arena på onsdagskvällen.
I förra mötet lagen emellan var det Rättvik som var starkast, och revanschlustan var självklart stor hos gästande Falu BS när returen skulle avgöras.

Annons

I derbyt mellan Rättvik och Falu BS på Lugnet i november var det Rättvik som var starkast. Man tog en övertygande seger med 6–3 och Falu BS var självklart inte nöjda.

Revanschsugna klev de ut på isen i Rättvik Arena på onsdagen när det andra mötet lagen emellan skulle avgöras, och det var gästerna som direkt kunde ta kommandot över matchen.

0–2 efter fyra minuter var inte var Rättvik hade önskat sig.

– Vi var väl lite tagna av stundens allvar, menar IFK Rättviks tränare Gusse Bjernulf efter matchen.

Man reducerade dock snabbt genom Tomas Hellberg som satte en hörna, men roligare än så blev det inte för Rättvik i derbyt.

Efter 20 minuters spel hade Falu BS kommit i gång och målen började trilla in. På tilläggstid av den första halvleken satte Michael Pettersson 7–1 för gästerna och mardrömshalvleken var ett faktum för Rättvik.

Trots att man gjorde sitt bästa att snacka ihop sig i halvtid lyckades man inte bättre i andra halvlek. Falu BS spelade av de återstående 45 minuterna och kunde till sist vinna derbyt med hela 9–1.

– En av våra sämsta matcher den här säsongen, säger en besviken Rättvikstränare efter matchen.

Lagen låg på samma poäng i tabellen inför matchen, men i och med segern tar Falu BS klivet förbi Rättvik upp till fjärde plats.

Matchen livesändes på dt.se och dalademokraten.se, och hela matchen finns också i repris att se på båda hemsidorna.

Mer läsning