Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu BS målvaktsdoldis hjälte i krigarmatchen mot HaparandaTornio: "Roligt att få lite bekräftelse"

/

Matchen mellan Falu BS och HaparandaTornio var till en början chansfattig.
När det senare hettade till var det en ovan matchhjälte som räddade segern för hemmalaget.
– Man har väl skött sig helt godkänt tycker jag så det är skönt, menar målvakten Henrik Andersson.

Annons

Matchen mellan Falu BS och HaparandaTornio på lördagen blev försenad en halvtimme på grund av reseproblem för bortalaget.

När matchen väl började var det en ganska chansfattig inledning, där bortalaget dock snart tog ledningen. Falu BS hade svårt att komma till lägena, men på första halvlekens sista chans satte Victor Janérs en hörna och läget inför andra ljusnade något.

– Det är bara gå ut och köra fullt sista 45, och då håller vi ihop det. Jag tycker att vi ökar lite på slutet när vi får i gång vårt spel ordentligt, säger Falu BS målvakt Henrik Andersson efter matchen.

LÄS OCKSÅ: Serieledarna på besök – då var Falu BS sjukstuga full: "7-8 ordinarie spelare borta i dag"

Det var till sist hemmalaget som var starkast och efter två snabba mål av David Forsell med knappa kvarten kvar var segern klar.

– Vi håller ihop det bra defensivt, vi är täta. Sedan studsar det lite fram och tillbaka på spelare överallt där inne, men vi reder ut det bra tycker jag.

Det var dock nära för HaparandaTornio på slutet. Målburen skakade rejält när ett frislag från bortalaget satt stenhårt i ribban ovanför Henrik Andersson.

– Ibland har man stolpe och ribba med sig och ibland har man det mot sig. I dag var de på vår sida, så det var skönt, säger Andersson efter sin blott femte match för säsongen.

LÄS OCKSÅ: Falu BS snuvades på poäng mot Helenelund

Han blev utnämnd till Falu BS bäste spelare efter att ha räddad några farliga lägen i slutminuterna när HaparandaTornio försökte komma ikapp.

– Då har man väl skött sig helt godkänt tycker jag så det är skönt, roligt att få lite bekräftelse, kommenterar Andersson priset.

I de flesta av matcherna den här säsongen har Patrick Kammerlé stått i mål för Falu BS, men trots det känner inte Andersson att det finns någon uttalad förstamålvakt.

– Vi nöter ju på, på träningar och så, sedan är det ju tränare som säger vem som står, det är väl vem de tycker är bäst.

Och vem som ska få stå är enligt Andersson inget man grubblar över som målvakt.

– Det fokuserar inte jag någonting på. Det är bara, när man får stå där, ut och köra fullt och göra så gott man kan.

Men det måste vara roligare att stå på plan än att sitta på bänken?

– Ja ja, det är ju de. Det är ju därför man håller på och tränar, är här nästan varje dag. Det är ju för matcherna så det är klart, det är det roligaste men det är ju så i ett lag, man är ju två målvakter och bägge kan ju inte stå samtidigt, så det är ju bara att ta det.

LÄS OCKSÅ: Falu BS tappade poäng på stopptid mot Västanfors

LÄS OCKSÅ: BS-kritiken mot domarna i toppmatchen – "Hade kunnat spåra ur fullständigt"

Mer läsning