Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder attackerade bandytränare – nu polisanmäls händelsen

/
  • En förälder ska ha attackerat en tränare i samband med en bandymatch i Ljusdal i förra veckan. Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt misshandel.

En förälder attackerade en tränare vid en bandymatch för P16 på Idrottsparken i Ljusdal. Nu går polisen vidare med händelsen och en förundersökning om misstänkt misshandel har upprättats.

Annons

Det var i samband med en P16-match förra veckan som det hela utspelade sig på Idrottsparken i Ljusdal. Enligt vittnesuppgifter ska en uppretad förälder ha gått till angrepp mot en av Ljusdals tränare.

Exakt vad som var upprinnelsen till det hela är fortfarande inte klart, men enligt uppgifter ska tränaren efter en ordväxling ha plockat av förälderns son från isen. I samband med det ska föräldern ha reagerat kraftfullt.

– Exakt vad som har sagts vet jag inte. Jag har pratat med både ledarna och föräldern och det tycks ha uttrycks ett antal saker som inte är så väl valda ord. Men exakt vad kan jag inte bekräfta. Men det som ledde fram till det här handlar inte bara om den här isolerade händelsen. Med det vill jag vara tydlig med att jag inte försvarar det som hände, det är ett övertramp av Guds nåde, sa Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson efter incidenten.

Läs mer: Förälder attackerade tränare: "Ett övertramp av guds nåde"

Nu har polisen gått vidare med händelsen och en förundersökning om misstänkt misshandel har upprättats.

– Klubben har inte inkommit med en anmälan men eftersom vi har fått allmän kännedom om brottet är vi tvungna att agera. Det kan vara skönt för klubben att veta att polisen driver detta vidare, säger Rickard Eriksson, utredningschef på polisen i Hälsingland.

Han berättar att flera personer har kontaktat polisen efter det inträffade och hört sig för om det blir en utredning – men att de själva inte velat berätta mer om själva händelsen.

– Folk har ringt och frågat allmänt om det, men har inte velat berätta så mycket mer. Då blir jag faktiskt besviken. Vittnesuppgifter är en förutsättning för att vi ska kunna komma i mål med våra förundersökningar. Man måste stå rakryggad. Jag förutsätter att de som sett detta står upp för det och hör av sig till oss, säger Rickard Eriksson.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen till händelsen som utspelade sig vid P16-matchen förra tisdagen.

– Vi vill ha in vittnesuppgifter för att kunna utreda vad som har hänt. Jag tar för givet att det finns vittnen eftersom det var en match, säger Rickard Eriksson.

Om man har uppgifter som kan tillföra något till utredningen kan man ringa 114 14. Händelsen har ärendenummer K77725-16, som är bra att ange för att informationen ska hamna hos utredande handläggare.

Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson vill inte ställa upp på en intervju med Ljusdals-Posten men skriver i en skriftlig kommentar att klubben hanterat ärendet på ett sätt som de är nöjda med. "Det blir ingen polisanmälan från oss. Vi har satt vår spelare, det vill säga tillika förälderns son, i första rummet", skriver han.

Efter incidenten upprättade klubben en handlingsplan, med åtgärder för att hantera den här typen av situationer. Styrelsen har även fått extern rådgivning från olika idrottsförbund där erfarenhet av liknande ärenden är stor.

"Beslutet innefattar också en påföljd för föräldern, men det ser jag ingen anledning att prata med pressen om", skriver klubbchefen Ola Bengtsson.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning