Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroiskt Rättvik nära poäng borta mot fjolårets serieetta

Rättvik tryckte på hårt i andra, men nådde inte ända fram. Det blev en snöplig uddamålsförlust borta mot fjolårets serieetta Katrineholm.

Annons

– Lite tungt, men vi får ändå vara nöjda med hur vi genomför matchen, säger Rättvikstränaren Gusse Bjernulf.

Rättvik tog ledningen på straff redan i andra minuten genom Markus Karlström. Men Katrineholm svarade dubbelt upp inom tre minuter och gjorde även 3–1 innan Rättvik vaknade igen.

Katrineholm var hela tiden i förarsätet och när 6–3 kom på hörna tidigt i andra halvlek såg det mörkt ut för Rättvik. Men gästerna hade inte gett upp.

Katrineholm drog på sig utvisning och Rättvik slog till med 6–4 av Henrik Cervin på pass av nyförvärvet Eric Ringblom, som nu fick göra sin debut. Hemmalaget var pressat och tog timeout, men Rättvik gjorde även 6–5 av Tomas Hellberg i 65:e och fortsatte trycka på, men kom aldrig närmare.

– Jag tycker att vi är bättre än dem. Men vi har lite otur med avsluten och får inte in målen. I första hade vi två frilägen som missades, säger Gusse Bjernulf.

Ett tecken på övertaget är hörnstatistiken där Rättvik vann 12–3.

– Normalt sett brukar vi vara skarpa på hörnor, men nu hade vi bara ett mål på tolv hörnor, säger Gusse Bjernulf, som förutom den snöpliga förlusten var riktigt nöjd:

– Allihop gör en bra insats, vi spelar fin bandy och vi utvecklas och blir bättre.

19-årige Eric Ringblom var äntligen spelklar och fick göra första matchen efter övergången från ryska Zorkij. Lite speciellt att då göra den mot Katrineholm som tränas av pappa Magnus Ringblom. Med tanke den korta tiden med laget gjorde Eric Ringblom en klart godkänd insats.

– Eric gör det jättebra. Han har ju inte varit på försäsongen, men det märktes inte, han har kommit in i spelet snabbt, säger Gusse Bjernulf, som hoppas på seger på lördag i stället då Rättvik har Unik på hemmaplan.

Mer läsning