Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Rättvik tappade greppet om serieledarna efter "fult mål"

Rättvik var helt inne på att ta revansch på serieledarna Ljusdal för 4–5-nederlaget före jul.
– De är inte så bra som tabellen antyder, men tyvärr tappar vi vårt fina spel från första, säger Rättvikstränaren Gusse Bjernulf efter 3–6 (2–1).

Annons

Rättvik tog två viktiga poäng senast hemma i Rättvikshallen och känslan innan match var god.

– Vi kände att vi borde vunnit mot dem på bortaplan då vi hade ett bra grepp och en 4–3-ledning. Nu började vi visserligen lite taffligt i dag första tio, men sedan såg det ut precis som jag ville, berättar IFK-tränaren Gusse Bjernulf.

Under den sega starten hann Ljusdal med att göra 0–1, men sedan tog Rättvik över matchkommandot. Första målet lät dröja, men när väl hemmaspelarna fick hål på Ljusdals målvakt i den 37:e matchminuten (Victor Hjelm) kom 2–1 av bara farten.

Markus Karlström slog till på en hörna efter drygt 39 minuters spel.

– Skönt att vi fick utdelning där igen. Vi var ju väldigt starka på just de fasta lägena under försäsongen, men vi har haft grus i det maskineriet ett längre tag nu, erkänner Bjernulf.

Läs mer: Säker seger för Rättvik i genrepet

Halvtidsresultatet 2–1 var fullt i sin ordning.

– Ja, det tycker jag. Vi förtjänade att leda och vi sa mest till varandra att fortsätta precis på samma sätt i andra halvlek, sammanfattar Bjernulf halvtidssnacket.

Tyvärr tog det inte ens en minut innan det stod 2–2.

– De lyfte en långlyra och spelade sedan in bollen från kanten. En av deras killar slänger sig fram och får med sig bollen in i mål, konstaterar Bjernulf.

Det låter som ett riktigt "fult mål"?

– Tja, vad skall jag säga. De har garanterat pratat om att köra det där spelsättet och varje mål räknas ju, suckar Rättvikstränaren.

Sucken gällde för övrigt hela den andra halvleken.

– Ja, vi blir alldeles för passiva och tappar all bollfart. Det passade deras rutinerade spelare perfekt så 3–6 är inget att säga om, medger Rättvikstränaren Gusse Bjernulf som dock hittade en ljusglimt.

– Mittfältaren Henrik Cervin skall ha all heder av sin insats, men som lag måste vi hitta tillbaka. Vi har ju match redan på nyårsafton igen.

Mer läsning