Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Rättvik vann efter drömstart: "Det gick väldigt fort"

/
  • Mathias Stavis gjorde mål efter 13 sekunder.

13 sekunder var den tid Rättviks Mathias Stavis behövde för att spräcka nollan på HaparandaTornio. Men gästerna sänktes inte av det utan kämpade emot bra i 90 minuter.
– Jag blev imponerad över hur de krigade, sa Stavis efter att hans Rättvik vann med 4–2.

Annons

Matchstarten senarelades på grund av ett försenat flyg för gästerna. Och när matchen drog igång fick HaparandaTornio nästa kalldusch.

– De började med bollen och vi kunde utnyttja ett misstag i deras backlinje. Det gick väldigt fort, säger målskytten Stavis som har gjort liknande mål tidigare.

– Jag hade ett i fjol också. Jag minns inte om det var 12 eller 13 sekunder då, men det är otroligt skönt att få en sådan start, säger Stavis.

Läs också: Ett Rättvik på topp dominerade mot Helenelund: "De kom fram och tackade för bandylektionen"

Rättvik fortsatte sedan att spela bra och kunde utöka ledningen till 2–0 innan matchen hunnit bli tio minuter gammal.

Men då vaknade gästerna och kunde både reducera och kvittera efter en dryg halvtimmes spel. Men precis när HaparandaTornio höll på att koppla grepp om matchen svarade Rättvik genom Jesper Hjelm, som gjorde 3–2 bara minuterna efter gästernas kvitteringsmål.

– Det var otroligt viktigt att Hjelm klev fram där, säger Stavis.

Läs också: Rättvik föll med uddamålet mot Västanfors

Andra halvleken blev tuff, men det var hemmalaget som drog det längsta strået genom att utöka ledningen till 4–2 med en kvart kvar att spela, följt av en räddad straff bara minuten senare.

– Då kände vi att vi skulle fixa det. Men jag blev imponerad över att hur hårt de krigade. De vek aldrig ner sig, sa Mathias Stavis efter matchen.

Läs också: IFK Rättvik tappade greppet om serieledarna efter "fult mål"

Mer läsning