Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Bryngelssons "pik" mot Tomas Knutson: "Alla vet att jag är smartare än Knutson"

Tomas Knutson blev av Bandypuls.se utsedd till en av profilerna i allsvenskan.
Det rör inte tränaren och spelaren i Nitro Nora, Jesper Bryngelsson, i ryggen.
– Haha, det kan han ha, säger han.

Annons

Jesper Bryngelsson får förlita sig på sin

När Bandypuls.se listade vilka spelare bandysupportrarna skulle hålla extra koll på i årets allsvenska fick Tomas Knutson utmärkelsen i Nitro Nora.

– Haha. Sånt gör mig ingenting, det kan han ha. Det är han som ska göra mål, säger tränaren och spelaren (han är faktiskt båda) Jesper Bryngelsson med ett förflutet i Villa Lidköping.

Du är ju spelande tränare, så då kanske du får vara smartare då?

– Ja, det är klart. Alla vet att jag är smartare än Knutson, skämtar Bryngelsson.

Läs mer: Här är profilerna att hålla koll på i allsvenskan: "Hade varit stjärna i alla elitserielag"

Och även om den piken mot anfallsprofilen var i skämtsam ton, så döljer det sig kanske ett allvar därunder. 39-åringen är just 39 år. Inte lika snabb på bandyrören som för femton år sedan. Han får istället fokusera på att vara snabbare i huvudet.

– Det ska bli skönt nu när serien drar igång. Vi har haft en del träning men kanske inte lika mycket träningsmatcher som vanligt. Men man blir lite äldre, så då är det roligare att spela matcher. Kroppen känns okej. Sen har man tränat betydligt mer när man var yngre, säger han och berättar om hur hans spel förändrats med att åren gått:

– Man spelar inte riktigt på samma sätt som förut. Innan har man kanske legat och dragit i offensiven, nu ligger man lite djupare och bygger istället. Man får utnyttja smartheten. Det kommer man ganska långt på.

Och det där med smart, det får liksom bli ledordet i Nora inför årets säsong som drar igång under lördagen med bortamatch mot Rättvik. Och då handlar det inte bara om inbördesbegåvning mellan Tomas Knutson och Jesper Bryngelsson.

Tomas Knutson håller koll vid hörna längst till vänster (arkivfoto).

– Jag har inte superkoll på Rättvik. Vet att de byggt klubben med hall och så. Det kommer bli en tuff premiär för oss i år. Det kommer bli en tuff säsong över huvud taget, säger Bryngelsson och fortsätter:

– Jag tror att det viktigaste för oss blir att vi spelar smart. Vi kommer inte orka flänga och jaga boll. Så att vi är tajta i defensiven och kontrar. Det har vi jobbat på mycket på träning och på match.

Bryngelsson, som delar tränaruppdraget med Niclas Holmgren, flänger kanske inte lika mycket framåt och tillbaka i banan längre. Men för att över huvud taget komma till planen så blir det en del flängande. Han pendlar till och från varje träning och match de två och en halv timmarna mellan Lidköping och Nora.

– Det är många som frågar "hur fan orkar du sitta och åka dit?". Men man har många timmar och sitta och fundera. Jag är ju inte borta hälften så mycket som jag var förut.

Och inget ont som inte har något gott med sig.

– Jag har ju mor och far kvar i Nora. Så då kan man dra med sig ungarna så får de träffa farmor och farfar, säger han.

Fakta: Nytt och flytt

Nyförvärv: Rasmus Berg (ÖSK), Johan Malmquist (Villa Lidköping) och Viktor Erlandsson (Boltic).

Spelarförluster: Jacob Claesson (ÖSK), Sebastian Brandt (ÖSK), Mattias Jansson (Gripen), Marcus Sixtensson-Ottosson (har egentligen lagt skridskorna på hyllan, men spelat en träningsmatch för klubben).

Mer läsning