Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK föll i Svechnikovs möte med gamla klubben: "Finns alltid i mitt hjärta"

Dynamo Moskva är Micha Svechnikovs klubb i hjärtat.
På onsdagen ställdes han mot sitt gamla lag när LBK föll med 3–4.
– Det var inte många med som jag känner, säger den 42-årige storstjärnan om "nya Dynamo Moskva".

Annons

Micha Svechnikov.

SE ÄVEN: Här tar Svechnikov sina första skär sedan återkomsten till LBK

Micha Svechnikov blev världens bäste bandyspelare i Dynamo Moskva. När han flyttade hem till Ljusdals BK i våras hade han avslutat sin totalt 14 säsong i den ryska storklubben.

På onsdagskvällen ställdes han mot sitt gamla lag när LBK föll med 3–4 i Göransson Arena. Matchen spelades 2x30 och var en förberedelse för Dynamo Moskva inför World cup som startar på torsdagen. Ryssarnas segermål kom på straff i slutminuten.

– Vi var mer värda 4–3 än 3–4, men 3–3 hade inte varit helt fel. Straffen var lite onödig och om det var straff kan man också diskutera. Vi var sämre i första men mycket bra i andra, så kan man säga, säger Micha Svechnikov, som stod för två målgivande passningar.

LÄS ÄVEN: LBK:s ekonomi på rätt väg - hoppas på Micha-effekt

Klubben som han lämnade efter förra säsongen är en helt annan i dag. Ekonomin är svag och nästan hela laget är utbytt. Enligt Micha Svechnikov var det bara tre eller fyra spelare från "gamla Dynamo" som var med i onsdagens match.

– Ska jag vara ärlig så är det inte samma lag som jag spelade i. Det var inte många med som jag känner, men det ska tydligen vara stommen i U21-landslaget. De har gått till slutspel i ryska cupen, så för tillfället är de bland de fyra bästa i ligan.

Så hur kändes det att stå på andra sidan och möta ditt hjärtas klubb?

– Det var inget speciellt. Jag har gjort det förut med SAIK så det var ganska lugnt.

Kan du sakna att vara en del av Dynamo?

– Ja, så klart. Det kommer alltid finnas en speciell plats för Dynamo i mitt hjärta, det är inget snack om saken.

Micha Svechnikov känner också medlidande.

– Jag lider med klubben, hur situationen ser ut. De försöker överleva och har hittat en bra lösning med ungdomar och U21-killar. Jag hoppas att de kommer tillbaka med kraft så småningom, att man blir ledande inte bara i rysk bandy utan i världsbandyn, säger Micha Svechnikov.

– Alla ville spela i Dynamo för några år sedan, det var mycket prestige. Vi var nummer ett på alla möjliga fronter, men nu är man långt ifrån de positionerna tyvärr.

Jonas Pettersson fortsätter göra mål för LBK under försäsongen. Mot Dynamo Moskva stod han för två nya fullträffar, båda efter assist från Micha Svechnikov.

LÄS ÄVEN: LBK jagar forward - då gjorde Pettersson fyra mål framför chefen

Samuel Nyberg stod för 2–3-reduceringen på passning från Jonas Pettersson.

Mer läsning