Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK-seger trots 14 hörnor emot: "Vi sätter prestige i att blockera"

/
  • Målvakten Jonas Svensson var starkt bidragande till LBK-segern.

3–0-ledning i halvtid blev 3–2 med tjugo minuter kvar.
Men Ljusdal höll undan och blev första lag att besegra Borlänge i allsvenskan den här säsongen.
– Jag har jätteskön feeling i kroppen. Vi åkte hit och tog två poäng, säger LBK-målvakten Jonas Svensson efter 4–2-segern.

Annons

Ljusdal studsade tillbaka på vinnarspåret direkt efter förra veckans förlust mot Tellus. 4–2 borta mot Borlänge, trots att hemmalaget hade 14 hörnor i matchen.

– Vi höll ihop bra på hörnorna och har bra rusare i laget. Vi sätter prestige i att blockera bollen, säger Jonas Svensson som fick jobba en hel del i matchen.

Läs mer: Backtalangen förlänger med LBK

I första halvlek inledde Borlänges Erik Stoor med ett vänsterskott som Svensson räddade. Kort senare fick Stoor ett nytt läge, innan Samuel Nyberg gjorde 1–0 till LBK på bortalagets första riktiga målchans.

Ett par bollar dansade kring Svenssons mållinje innan Pär Törnberg kunde göra 2–0 med en soloåkning från egen planhalva. När Mattias Blom vände bort en försvarare och satte 3–0 två minuter före halvtid såg det mesta klart ut för Ljusdal.

Läs mer: Larsson tonar ner förväntningarna

– Första halvlek var riktigt bra, där vi spelar på ett metodiskt sätt i offensiven. Vi visste att Borlänge är ett starkt lag hemma och att det skulle krävas något extra för att vinna, säger Ljusdals tränare Patrik Larsson.

I andra halvlek började nämligen Borlänge hämta ikapp. När 3–0 blev 3–2 valde Patrik Larsson att ta timeout.

– Vi faller tillbaka lite i andra halvlek, men reder ut det på ett bra sätt till slut, säger Patrik Larsson som fick se Daniel Skarps definitivt avgöra matchen med sitt 4–2-mål.

Läs mer: Filip Ljus river kontraktet med LBK

Segern innebär att Ljusdal återtar serieledningen. Efter fem matcher har laget bara släppt in åtta mål.

– Vi har bra spelare i försvaret och tycker det är viktigt att släppa in lite mål. Då får vi ju sådana resultat, säger Jonas Svensson som ändå tycker att man hade det lite tufft i andra halvlek när Borlänge var på väg ikapp.

– Dom hade ju tryck på oss när det blev 3–2. Vårt 4–2-mål som Danne gör är ju väldigt viktigt för oss, inget snack om det. Det var ganska mycket tid kvar att spela och det gav oss andrum, säger han.

Läs mer: Klubbchefen Ola Bengtsson om att Ljus lämnar

Förutom stabiliteten bakåt var effektiviteten framåt nyckeln till segern för Ljusdal. Pär Törnberg gjorde ett mål och assisterade till två. Rasmus Kettunen från Sandvikens P20-lag gjorde sin första seriematch med Ljusdal. Han får gott betyg av tränaren Patrik Larsson.

– Jätteroligt att se. Han går in och gör det jättebra och det är kul att se de unga killarna som kommer in och brinner, säger han.

Ljusdal tar emot Katrineholm i nästa omgång.

Mer läsning